Ibiza style interieur

Ibiza style interieur

Met een Ibiza style interieur haal je de zon in huis. En dat is niet alleen prettig in de zomer maar ook tijdens de regenachtige, kille en winterse dagen in Nederland. Wat is een Ibiza style interieur? En hoe creëer jij in een handomdraai die sfeer in jouw huis, zónder teveel uit te geven? Ik vertel het je.

Wat is een Ibiza style interieur?

Een Ibiza interieur is gemaakt om van en ín te genieten. Het klimaat op Ibiza is aangenaam. Het gehele jaar door is het rond de twintig graden. Hierdoor wordt er zowel binnen als buiten veel geleefd. Dan typisch voor een Ibiza style huis is dan ook de samenhang van interieur met exterieur. Hier ligt de basis van het ontstaan van het Ibiza interieur.

Binnen- en buitenmeubels zijn veelal hetzelfde. Rotan en rieten meubelen zie je veel op Ibiza. Dat is trouwens deze zomer ook in Nederland helemaal hip. Andere natuurlijke materialen zoals kurk en zilverachtige metalen zijn typisch Ibiza style. Behalve de meubelen komen ook de kleuren van Ibiza interieurs en exterieurs veelal overeen. Dit maakt het heel aantrekkelijk en gemakkelijk om eindeloos te mixen en matchen.

Toen ik 30 werd, vierde ik mijn verjaardag op Ibiza. Ik had de gehele tuin in style versierd. Het was heerlijk genieten van gegrilde vis, salades, cocktails en de ondergaande zon. Toen brak opeens noodweer door! Snel brachten we alle meubels en gezelligheid naar binnen. Ik was blij verrast toen ik zag dat de kleuren, meubels en materialen die ik buiten had gebruikt perfect pasten bij het interieur. Dat was voor mij dé reden om in mijn nieuwe huis voor de style Ibiza te gaan.

Hoe maak ik mijn huis Ibiza style proof?

Een Ibiza stijl is Boheems, kleurrijk, hufterproof en een beetje gek. Misschien zelfs wat eclectisch en rommelig op het eerste oog. Maar pas op schijn bedriegt! Een volledig geïntegreerde Ibiza stijl brengt rust en reinheid. Met mijn voordelige en simpele tips en tricks tover jij jouw huis om in een Ibiza huis:

  1. Kies één frisse kleur als hoofdrolspeler. Ga voor een zomerse kleur als turquoise, geel, groen of terracotta oranje. Deze hoofdkleur laat je terugkomen in je gordijnen, bank, kussens, servies, deurmat, stoelen, accessoires. Sla niet door. De kleur mag niet te hard overheersen. Remember het zennn gevoel!
  2. Combineer je hoofdrolkleur met andere prettige tinten. Laat die andere lekkere kleurtjes steeds terugkomen in plantenpotten, kaarsen, kussens, plaids, woonitems en fotolijstjes. Bespaartip! Kijk eerst wat je al in huis (op zolder en in de kelder) hebt liggen en borduur hierop verder.
  3. Wit op de wanden en kozijnen brengt licht en ruimte in je huis. Dit zorgt, zeker in Nederland, voor meer balans tussen binnen en buiten. Verf als je het echt niet kan laten, één wandje zeeblauw. Insecten hebben een hekel aan blauw. Mensen niet!
  4. Gebruik dezelfde kussens, bijzettafels, potjes en pannetjes voor binnen en buiten. Combineer!
  5. Koop bij de kringloop een paar kleden met bohemian prints. Zorg dat de kleuren matchen met je kussens en accessoires.
  6. Gevlochten items, planten, rieten artikelen, terracotta plantenpotten, oude tegels met prints…. Het kan allemaal!
  7. Heb je nog een oude dreamcatcher, belletjes, oude kettingen of riempjes? Hang ze in de wind. Dan heb je ook een Ibiza sound in je tuin.
  8. Een hangmat maakt het echt helemaal af!

Zo en nu zijn jouw huis en tuin Ibiza proof. Heerlijk zen op je eigen plek.

Geniet,

Elke van elky.nl

ibiza style interieur

ibiza stijl voorbeelden dreamcatcher

ibiza inspiratie stijl terras

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.