Zelf lampen maken

Zelf lampen maken

Er zijn wel honderd verschillende lampen te koop, van groot en klein naar hanglampen tot stalampen. Zelf lampen maken is heel leuk. Maar stel je bent opzoek naar juist diegene met die leuke lampenkap erop, helemaal in jouw kleuren en smaken maar deze kan je nergens kopen wat doe je dan? Juist die lamp ga je zelf maken, hoe doe je dat?

Stappenplan hoe je zelf een lamp kunt maken.

1. Allereerst wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kan je kant en klare lampen kopen en losse lampenkappen. Wil je dat liever niet, dan kan je naar een doe-het-zelf winkel waar de onderdelen zelf kan aanschaffen. In het volgende puntje schrijven we wat je nodig hebt als je zelf de lamp wil maken. Heb je een kant en klare lamp gekocht maar zonder kap, ga dan naar puntje 3.
Koop hier kant en klare lampen:

2. Goed, je komt bij de doe-het-zelf winkel aan en dan? Kies de lamp uit die de juiste grote heeft en de hoeveelheid watt, hoe hoger de watt hoe sterker/feller de lamp. Heb je de lamp gevonden? Zoek dan naar het tussenstuk waar je de lamp indraait, het liefst met het snoer er al aan dat scheelt gepriegel. Heb je deze gevonden, is het snoer lang genoeg dan kan je gelijk door lopen naar de stekkerdoos. Is het snoer te kort? Zoek dan een langer stuk eraan en loop dan door naar de stekkerdozen.

Zoek naar een stekker waar je het draad nog aan kan bevestigen, gevonden? Door naar de standaard. Je kan een leuke lampenkap vinden of juist een kap voor aan het plafond. Eenmaal thuis kan je aan de slag, knip voorzichtig het uiteinde van het snoertje open, verticaal inknippen. Hierin vind je twee verschillende draadjes, haal het stukje platic eraf en draai de koper draadjes strak aan. Maak de stekker open en de stekkerdoos. Stop de koperdraadjes hiertussen en draai deze goed dicht, dan sluit de de stekker en het doosje en ook deze maak je dicht. Klaar is kees.

3. De lampen kap versieren, is de finishing touch van je persoonlijke lamp. Gebruik verf, vilt etc. Maak er maak wat leuks van het is jou lamp.

zelf een lamp maken

zelf hanglamp maken

zelf lamp maken

Zelf lampen maken 1 Zelf lampen maken

zelf lampenkap maken

zelf verlichting maken

 

lamp zelf maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door