Retro interieur

Retro interieur

Op dit moment zijn de grootste trends op interieurgebied vooral woonstijlen met rustige en natuurlijke tinten. Als jij een echte liefhebber van felle kleuren bent kan jij je waarschijnlijk niet zo goed in deze interieurstijlen vinden. Voor de mensen die wel wat vrolijkheid en kleur in hun interieur willen is de retro interieurstijl een heel goed idee!

Het retro interieur is afkomstig uit de jaren ’50, ’60, ’70 en soms zie je zelf invloeden uit de jaren ’80 terug in dit interieur! Een paar vintage uitziende items in de woonkamer zetten is niet genoeg om een retro interieur te realiseren. Retro is opvallend en over-the-top. Je moet dus een beetje lef hebben voor deze interieurstijl.

Kleur is heel belangrijk in een interieur met de retro woonstijl. De kleuren geel, oranje, bruin, groen en blauw zijn populair, en dan ook vooral de combinaties. De combinatie bruin met oranje bezorgt bijna iedereen een retro gevoel. Ook behang met gekke, vooral bolvormige print, worden toegejuicht in deze interieurstijl. De retro woonstijl bevat veel ronde vormen en hendels en details zoals de knoppen van een radio zijn vaak overdreven groot.

Bekijk hieronder verschillende soorten retro interieurs. Sommige interieurs zijn op en top retro, terwijl andere vooral retro decoraties hebben.

retro

retro1

retro2

retro3

retro4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider