Amerikaanse inrichting

Amerikaanse inrichting

Het land dat we tegenwoordig kennen als de Verenigde Staten van Amerika werd ontsloten door mensen die nieuwe mogelijkheden zochten. Daarbij moesten ze meestal werken met de materialen die ze zelf konden produceren. Hout is dus in de klassieke Amerikaanse inrichting overal aanwezig, net als leer.
Iedereen kent wel de blokhutten, al is het dan uit films en boeken. Gebouwd van ruwe boomstammen. Deze gebouwen gaan echt eeuwen mee.

Tijd speelde geen rol

Net als in Europa hadden de mensen, vooral de boeren en dorps- of stadsbewoners in de winter meestal weinig te doen. Veel van die tijd werd besteedt aan het maken van meubelen en het inrichten van de woning. Daarbij is tijd eigenlijk een onbelangrijke factor geworden, er is immers geen sprake van productie.

De klassieke Amerikaanse meubelen zijn over het algemeen gemaakt van zwaardere houtsoorten. Maar op zoek naar een beetje glans vond de Amerikaan al snel hel notenhout.

Dit is het meest bekende materiaal om meubels mee te maken in het oude westen van de Verenigde Staten. De glans van het hout, en de fijne nerf zorgt voor een ideaal materiaal, ook voor de wapenindustrie overigens.

Geïmporteerde houtsoorten

De meeste Amerikaanse meubelen zijn gemaakt van mahonie hout. De prachtige glans van dit hout geeft de meubelen een heel mooie rode gloed. Samen met de geïnvesteerde tijd zorgt dit hout voor een prachtige klassiek Amerikaanse inrichting.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider