Kast van veilingkisten

Kast van veilingkisten

Degene die de trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur een beetje bijhouden kan het niet ontgaan zijn: hout in het interieur is populairder dan ooit. Een van de redenen van de populariteit van hout is waarschijnlijk de landelijke woonstijl, die op dit moment erg geliefd is bij veel mensen. In deze interieurstijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Vooral ‘oud’ en verweerd hout is heel erg populair. Pallets, houten ladders, houten kisten, veilingkistjes of fruitkisten zijn veelgebruikte voorwerpen voor houten meubels en DIY’s. Zo kan je zonder veel moeite een kast van veilingkisten maken.

Het gebruik van veilingkisten of fruitkisten in jouw interieur ziet er niet alleen leuk en origineel uit. Het is ook nog eens heel trendy, zeker als de oude opdruk van de veiling letters nog zichtbaar is. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s welk effect je kunt bereiken met veilingkistjes of houten kisten in jouw interieur. Even schuren en met whitewash of greywash bereik je een leuk effect.
Direct kopen? Bekijk de opties hieronder:

Kast van veilingkisten maak je zelf

Voor de DIY van vandaag gaan we aan de slag met oude houten veilingkisten. Met deze fruitkistjes kun je heel gemakkelijk een leuke kast maken voor in de hal, de woonkamer of voor bijvoorbeeld in de keuken!
Wat dacht je van een salontafel in de woonkamer?


Benodigdheden voor een kast van veilingkisten

  • Houten veilingkisten
  • Eventueel spijkers en een boor als je hem op wilt hangen
  • Whitewash voor een leuk effect

Eigenlijk kun je deze kast niet eens echt een DIY noemen. Als je de kistjes namelijk in de hal wilt zetten en hem wilt gebruiken voor schoenen en regenlaarzen heb je in principe niks anders nodig dan de veilingkistjes zelf. Deze kun je neerzetten of opstapelen zoals je dat zelf leuk vindt.
Wil je de kratjes ophangen en bijvoorbeeld als keukenkastjes gebruiken? Dan heb je nog een boor nodig, maar echt zagen en knutselen is niet nodig bij deze DIY. Al kan je het natuurlijk net zo bont maken als je zelf wilt. Je kan het kistje bijvoorbeeld ook nog schilderen of er vakjes in maken voordat je hem neerzet of ophangt.

boekenkast van veilingkisten woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider