Top vijf van leuke zomerse trends in 2021

Top vijf van leuke zomerse trends in 2021

De zomer is officieel in ons land gearriveerd. Je bent klaar om op vakantie te gaan, maar durft nog niet echt weg te gaan door de nog steeds heersende Coronapandemie. Vergeet niet dat je de zomer ook gemakkelijk in huis kunt halen. Veilig en goedkoop de zomer in. Dit artikel zal je een paar leuke tips geven hoe je dit precies bewerkstelligd.

Een grote mengelmoes

Of je nu voor een zomers ontbijt, lunch of diner gaat of je bent van plan een leuke barbecue te organiseren, je wil lekker met vrienden en familie kunnen natafelen en genieten van de gezelligheid. Deze zomerse gezelligheid haal je in huis door te kiezen voor een mix and match servies van verschillende merken en collecties. Zomer 2021 kenmerkt zich door veel servies met blauw witte kleuren, aangevuld met natuurlijke materialen, zoals die te vinden zijn in bijvoorbeeld rieten broodmanden en houten kommen. Accenten van messing en goud zijn ook populair voor dat luxueuzere effect te realiseren. Daarnaast vind je veel imperfect servies, zoals handgemaakt servies en net niet ronde schalen. Ben je van plan buiten te eten, dan zie je ook vaak veel bamboe servies, omdat deze wel tegen een stootje kunnen.

Tuinplanten blijven

Of je nu een balkon hebt of een tuin, mensen houden ervan om tuinplanten te onderhouden. Dit moet wel goed gebeuren, want de planten hebben met de warme zon veel te verduren en kunnen daardoor snel verwelken. Hieronder volgen een paar goede tips om je plantjes een lange levensduur te geven:

  • Geef de planten in de morgen of avond water.
  • Sproei royaal water in plaats van iedere dag een beetje. Planten gaan dan dieper wortelen en zijn beter bestand tegen droogte.
  • Jonge planten hebben meer water nodig.
  • Wanneer je een grote tuin met planten te onderhouden hebt, is een watergeefsysteem een aanrader. Dit systeem registreert met een vochtsensor waar de grond droog is. Alleen hier wordt water gegeven. Dit bespaart je water.
  • Ook in de tuin en op het balkon hebben planten water nodig. Regenwater is vaak niet afdoende.

Alles in een plant

Als we het dan toch hebben over tuinplanten, kies dan voor wat magie in de tuin. De magical hortensia is de geschikte plant voor iedere tuin, aangezien hij maar liefst drie tot vier keer van kleur verandert per jaar. De bloemen van de plant verkleuren namelijk per seizoen. De hortensia De Magical Revolution begint bijvoorbeeld in het voorjaar met groene bloemen, in de zomer kleuren de bloemen licht roze, waarna ze donkerder worden en eindigen met dieprode randen. De magical hortensia’s hebben bovendien sterke takken en gaan hierdoor minder snel hangen bij zware regenbuien. Daarnaast is de plant mooi om te zien en is die geschikt voor iedere botanicus: voor zowel de deskundigen als leken.

Het interieur

In deze zomer worden de woontrends gekenmerkt door twee uiterste stijlen: je vindt de kleurrijke Bohemien stijl gemixt met de sobere Scandinavische stijl. Deze Scandi Boho stijl is een mix van het minimalistische Scandinavische design en de eclectische Bohemien designs. De Scandinavische stijl is vaak wit, modern en luchtig, maar door deze aan te vullen met eclectische patronen, kleur, vintage items en veel groen creëer je toch een gezellig gevoel in je woonkamer. Door de combinatie van deze stijlen realiseer je een balans in je woning tussen rust en gezelligheid. Het is daarom echt van belang die balans te waarborgen: een stijl mag niet meer voorkomen dan de ander.

Duurzaamheid in de zomer

Ook de algemene trend in de woontrends van 2021 om duurzame materialen te gebruiken, wordt in de zomer doorgetrokken. Steeds meer mensen worden aangetrokken door gerecycled materiaal of vintage meubels. De woonmerken spelen op deze trend in door meubels aan te bieden van herbruikbaar materiaal en andere duurzaam verantwoorde producten.

De wereld aan je voeten

In 2021 wordt ook de trend van 2020 meegenomen, namelijk de wereld in huis brengen. Aangezien door de pas versoepelde Coronamaatregelen vakanties naar het buitenland nog steeds vrij lastig zijn en niet iedereen in Nederland al volledig gevaccineerd is, blijven veel Nederlanders dit jaar toch weer thuis. Door meubels en decoraties van over de hele wereld met elkaar in huis te combineren, realiseer je het gevoel van globetrotter in je woning. Verschillende materialen worden gecombineerd, maar er hoort tevens een intens kleurenpalet bij deze stijl.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door