Kerstboom maken van papier

Kerstboom maken van papier

Een Kerstboom maken van papier klinkt misschien erg lastig en ingewikkeld, maar het is gelukkig veel eenvoudiger. Het is alleen maar een kwestie van wat papier pakken, een beetje een paar methodes gebruiken en voor dat je het weet heb je al je eigen kerstboompje van papier die je neer kunt zetten voor op je bureau, in je kamer, of misschien vind je hem zo leuk dat je hem wel wilt mee nemen naar je werk of naar andere plekken. Ik noem het bewust een kerstboompje, dat komt omdat je een kleine kerstboom van papier gaat maken. Een grote kerstboom van papier word wel een beetje lastig… En daarnaast is het zo dat het ook leuk moet zijn om iets te maken. Dus kies gewoon voor het kleine kerstboompje en daar zul je ook al wel best wel wat tijd mee zoet zijn hoor. Onderschat dat niet!

Zelf aan de slag…

Oke, de eerste stap die we gaan doen is wat papier verzamelen. We willen wel een mooie kerstboom hebben en als er iets mis gaat willen we het graag opnieuw doen. Zorg ervoor dat je voldoende papier hebt. Kies er hierbij voor om papier te gebruiken van oude kranten, foldertjes, of tijdschriften. Kies maar gewoon al het papier dat je kan missen. Vervolgens ga je een papje maken van papier mache. Dit is een soort van lijm. Echter om dit te maken kost niet zo veel tijd, maar is wel een beetje lastig. Zoek het eens op op internet stap voor stap! Vervolgens kun je het papier erdoor heen halen en dat kun je dan op elkaar plakken. Handig is het om rond een vorm te plakken. Dus kies bijvoorbeeld een oude kan, of een oude fles. Wanneer het papier met de lijm vervolgens is opgedroogd kun je als het goed is het er af halen. Dit kun je dan beschilderen, of met ander papier decoreren. Geniet er maar van!

Een Kerstboom maken van papier is een leuk proces, dat zorgt voor een goede en aantrekkelijke sfeer en daarnaast geniet iedereen ervan!

Kerstboom maken van papier 5 Kerstboom maken van papier 2 Kerstboom maken van papier 4

Kerstboom maken van papier 6

Kerstboom maken van papier 1

Kerstboom maken van papier 3

Kerstboom maken van papier 7

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door