Welke meubel- en decoratietrends kun je in de zomer van 2021 verwachten?

Welke meubel- en decoratietrends kun je in de zomer van 2021 verwachten?

Het heeft lang op zich laten wachten, maar eindelijk zijn de warmere, zonnigere dagen een feit. En met het uitkomen van de zon krijgen veel mensen kriebels om hun interieur en decoraties aan te passen in een zomerse stijl. Wat kunnen we echter verwachten wat betreft meubel- en decoratietrends deze zomer? Dit blog zal een paar opvallende zomertrends behandelen.

2021: duurzaamheid

Over het algemeen vind je tot nu toe in de interieurstijlen veel duurzame elementen terug, waarin stijl en gezelligheid van belang zijn en waarin natuurlijke materialen en kleuren niet mogen ontbreken. Warme kleuren voeren de boventoon, zoals rode tinten en bruintinten. Terracotta keert in veel interieurs terug. Natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en riet voeren de boventoon en zorgen voor warmte en sfeer in de interieurs.

De zomertrend bij uitstek

Een van de trends die je terug vindt in de decoraties deze zomer is de Coral Local trend. De Coral Local doet men denken aan zon, zee en strand. Zomerse kleuren worden gebruikt, zoals koraalkleuren, perziktinten, veel oranje maar ook gebleekt terra. Deze warme kleuren worden vaak in combinatie gebruikt met tinten, zoals beige, zandkleuren en ecru. In meubels zie je vaak onbewerkt hout terug in een blonde, zandachtige tint. Wat betreft accessoires past bij de Coral Local gedroogde (pampas) pluimen, ronde poefen, ronde tafels, zachte aaibare materialen, gekleurde vazen en veel kussens.

Samen eten: de trend van het jaar

Door de Coronacrisis hebben we veel tijd thuis moeten doorbrengen, waardoor samen tafelen en gezelligheid in de achting van veel mensen weer zijn gestegen. Stijlvolle tafeldecoratie is daarom belangrijk geworden. Keramieken en aardewerken servies past hier uitstekend bij. Het is praktisch en stijlvol. Ook verfijnd bestek en gekleurde glazen zul je op veel tafels terugvinden. Glas is sowieso in deze trend ontzettend van belang. Je ziet veel gekleurd glas terug, maar ook rookglas. De stijlvolle tafeldecoratie worden gecombineerd met zachte stoffen, zoals linnen. Deze stijl wordt ook wel Pearly Pastels genoemd en kleuren die je hier vindt zijn: parelmoer, lavendelblauw, wit, blauwgroen en poedertinten. De vormen blijven rond en matte en glanzende accessoires worden gecombineerd.

Victorian Greenhouse is een must have

Aangezien het weer nog erg wisselend is, is een serre of tuinkamer heerlijk om momenteel te hebben. In Groot Brittanniƫ noemen ze dit een Victorian Greenhouse en de trend die op basis hiervan ontstaan is heet dientengevolge de Victorian Green trend. Een Victorian Greenhouse is eigenlijk een rijkversierde serre met heel veel planten. In de trend vind je daarom veel natuurlijke materialen terug, zoals bamboe en rotan. Relaxen is een sleutelwoord in deze trend. Daarom zie je veel kussens, plaids en kleden terug in de materialen linnen, katoen, zijde, wol of satijn. Wat betreft de kleuren vind je allerlei accenten groen, lichtgrijs en bruintinten terug. Werk je met opvallende accentkleuren, dan kun je het beste mosterdgeel, koper of goud gebruiken. Een natuurlijke uitstraling is in ieder geval van belang.

Donkerblauw is de kleur

Naast alle warme kleuren is donkerblauw ook weer aan een opmars bezig. Blauw geeft een gevoel van rust, vertrouwen en koelte. Donkerblauw geeft een ruimte meer karakter en is prima geschikt voor de ophanden zijnde zomermaanden. Vooral in slaapkamers ogen donkerblauwe muren rustig en koelte schenkend. Een bijkomend voordeel is dat je deze donkere kleuren gemakkelijk combineert met warme tinten in houtsoorten, metalen en stoffen. In 2021 zie je blauw vaak terug in muurkleuren, maar ook meubels en accessoires.

Zomerplanten

Ook deze zomer brengen planten frisheid en die natuurlijke look, waarnaar je zoekt. Kies bijvoorbeeld voor de potzonnebloem, die je balkon, tuin of interieur zomerse vrolijkheid geeft. Een voordeel van deze plant is dat deze niet groter wordt dan veertig centimeter, terwijl zijn tuintegenhanger maar liefst twee meter kan worden. Een tweede leuke zomertrend is de futuristisch ogende groentrend New Frontiers. Met plant en pot realiseer je een technische, maar vriendelijk ogende uitstraling. Transparante materialen en wit kunnen bijvoorbeeld hierbij helpen. Geel, lila of paars kunnen de accentkleuren vormen. Het geheel moet er echter fris uitzien.

Waan je in het buitenland

Heb je dit jaar nog niet de mogelijkheid om exotische oorden te bezoeken, dan kun je best je tuin, terras, veranda of serre omtoveren tot een vakantieoord. Waan je in een plek aan de Middellandse Zee door het gebruik van terra. De warme kleur realiseert direct dat vakantiegevoel aan huis. Maak gebruik van fijn zittende tuinstoelen met een beetje een lounge vibe en plaats luchtige kleden over je stoelen heen, waaronder je kunt lezen als ineens een Nederlandse regenbui de warmte wegneemt.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door