De nieuwste kleurentrends voor het najaar 2021

De nieuwste kleurentrends voor het najaar 2021

De herfst is een periode van het jaar waarbij we ons voorbereiden op het afsluiten van het huidig jaar en het openen van het aankomend jaar. De meeste Nederlanders kiezen er dan ook voor om de binnenkant van hun huis een nieuwe kleur te geven. Belangrijk is om te kiezen voor de juiste kleuren zodat deze passen met je eigen stijl, maar ook met de allernieuwste herfsttrends. Maar wat zijn nou eigenlijk de nieuwste kleurtrends voor het najaar van 2021? Ga door met lezen als je meer wilt weten over deze nieuwste kleurentrends.

Wereldse kleuren

Ga dit najaar voor wereldse kleuren, zodat je tijdens deze periode voelt alsof je een hele wereldreis maakt in je eigen huis. Denk hierbij aan het aanschaffen van Afrikaanse meubels met een natuurlijke afwerking. Combineer intense kleuren met aardetinten zodat het geheel zacht en modern blijft, maar zorg voor een donkere basis en diepe kleurtinten zoals kastanje rood, indigoblauw en chocoladebruin. Onthoud dat een sterker contrast vele malen meer opvalt, dus combineer je interieur met aparte materialen zoals satijn en beton voor een werelds gevoel.

Bruin

De kleur bruin komt dit najaar weer helemaal terug aangezien we steeds meer gaan zien dat mensen donkere kleuren gaan gebruiken. Bruine kleuren geven namelijk een natuurlijk gevoel in huis waardoor je de warmte van buiten naar binnen kunt brengen, ook tijdens de koudere maanden van het najaar. De bruine kleur kan eenvoudig worden gecombineerd met meubels en accessoires van specifieke materialen zoals katoen, wol, linnen en leer. Je kunt ook denken aan het schilderen van slechts één muur in huis met een zandtint om een opvallend maar tegelijkertijd ook een warm effect te creëren.

Lichte houtkleuren

Ook lichtere houtkleuren zijn dit najaar helemaal in. Licht hout geeft namelijk een natuurlijke maar ook een stoere en industriële uitstraling in huis. Hierdoor breng je de warmte van buiten naar binnen, maar combineer met de kleuren zwart en staal voor een modern interieur. Ga voor lichtere houtkleuren als je een ontspannen maar ook gezellig gevoel in huis wilt brengen.

Terracotta

Door terracotta kleuren in huis te brengen, voelt het aan alsof je op vakantie naar het warme oorden gaat zonder dat je je deur uit hoeft. Denk aan het kopen van unieke Marokkaanse terracotta tegels voor de keuken en de badkamer, maar ook aan het schilderen van de muren of aan het plaatsen van terracotta meubels en accessoires rond het huis. Terracotta kan perfect gecombineerd worden met verschillende andere kleuren zoals grijs, wit en lichtblauw.

Blauwe tinten

Blauwe tinten, voornamelijk donkerblauw, komt weer helemaal terug dit najaar. De donkerblauwe kleur komt bijna jaarlijks terug dankzij de veelzijdigheid van de kleur. Het interieur van je huis krijgt namelijk een stoere maar unieke en moderne uitstraling. Combineer diepblauwe tinten met oudroze of lichtgrijs voor een opvallend effect.

Spierwit

Wit is vrijwel altijd wel in de mode, maar we voorspellen dat velen over zullen gaan tot het toepassen van de witte kleur in hun interieur. Wit geeft namelijk een schone, moderne en luxe uitstraling waardoor je huis er altijd fris, netjes onderhouden en ruim uitziet. Daarnaast kan de kleur wit met vrijwel elke kleur en elk materiaalsoort worden gecombineerd.

Ga voor grijs

De grijze kleur komt niet alleen rustig over, maar tegelijkertijd ook stoer en modern. Grijs is de ideale basis als je ook meubelen en accessoires aanschaft van bijvoorbeeld marmer, beton en travertin. Daarnaast kan de grijze kleur ook met andere kleursoorten worden gecombineerd zoals goud, groen en pastel. Een populaire techniek die vaak toegepast wordt is het schilderen van één volledig grijze muur in huis.

Statement piece met kleur

Kies een statement piece voor in je huis zodat je een ‘wow effect’ aanbrengt in je interieur. Een statement piece brengt namelijk de aandacht van iedereen in de ruimte naar één punt, wat het dan ook belangrijk maakt dat je de juiste kleuren gebruikt. Een statement piece kan zowel groot als klein zijn, als het maar opvallend is en de aandacht in huis opvraagt. Een statement piece kan in vrijwel elk interieur worden geplaatst, maar het is verstandig om statement pieces dit najaar te combineren met gedurfde kleuren zoals goud, fuchsia, geel, rood, lavendel en marineblauw.

Natuurlijke elementen

Breng zoveel mogelijke natuurlijke elementen in huis dit najaar zodat je meer van de natuur en warmte binnen haalt. Denk aan het plaatsen van mooie kamerplanten of het gebruiken van natuurlijke materialen zoals houten meubels of meubels gemaakt van natuurlijke materialen of droogbloemen in alle kleuren voor een opvallend effect.

Metallic kleuren

In de herfst beginnen de metallic kleuren meestal weer terug te komen aangezien ze goed gecombineerd kunnen worden met de meeste warme en donkeren kleuren. Hierdoor krijgt het interieur van je woning een gezellige en moderne uitstraling. Gebruik naast warme kleuren ook accessoires en meubels van unieke materiaalsoorten.

Duurzaam en botanisch

Plaats dit najaar duurzame items in huis om aan te geven dat je milieuvriendelijk bent en respect hebt voor de natuur. Denk aan items gemaakt van bio plastic, linnen, bamboe, zeegrassen, alpaca wol, biologisch katoen, riet en andere gerecyclede materialen zoals autobanden die tot bloempotten zijn omgetoverd.

Het najaar is het ideale moment om te starten met het opfrissen van het interieur van je woning. Kies voor de juiste kleurenschema’s die passend zijn met de stijl van de bewoners in je huishouden. Zo weet je zeker dat de kleuren goed passen aangezien er voldoende kleuren te vinden zijn voor elke situatie en elk huishouden. Wil je meer weten over het kiezen van de meest geschikte kleuren? Schakel dan een specialist in door offertes aan te vragen bij meerdere specialisten en daar een goede vergelijking van te maken. Kies vervolgens de offerte uit die je het meest aanspreekt waardoor je enorm op de kosten kunt besparen.

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door