Wat zijn de trends in raamdecoratie in 2021?

Wat zijn de trends in raamdecoratie in 2021?

Raamdecoratie voor je ramen in je huis maakt je huis pas echt af. Of je nu gordijnen kiest of rolluiken of jaloezieën; met raamdecoratie voelt je huis pas echt bewoond. De keuze voor wat je wil en moet ophangen bij jouw interieur zou niet lastig moeten zijn, maar door alle keuzemogelijkheden is het dit wel. Daarom volgt in dit blog voor de lastige kiezers de nieuwste trends in raamdecoratie, opdat zij hier inspiratie uit kunnen halen. Twijfel je over de te gebruiken stof, dan kun je bij veel bedrijven eerst online een stofstaaltje bestellen.

Een wereld van sereniteit en veiligheid

In 2020 zette de Coronacrisis de hele wereld op zijn kop. Het is daarom niet verwonderlijk dat je in de woontrends anno 2021, en zo ook in de raamdecoratietrends, een zoektocht ziet naar comfort, veiligheid en sereniteit. In deze chaotische tijden zijn we massaal op zoek naar een natuurlijke en rustgevende setting, waar we helaas ook veel tijd zullen moeten vertoeven. Hierdoor vind je in raamdecoraties veel aardse en lichte kleuren, zachte materialen en natuurlijke elementen.

Het hoeft allemaal niet meer zo donker

In huis moet er een bepaalde vorm van privacy gelden. Mensen van buitenaf hoeven niet bij langslopen te zien wat er binnen gebeurt. Toch heeft men tegelijkertijd geen behoefte aan donkere vertrekken in huis. Vandaar dat er steeds meer gekozen wordt voor lichtdoorlatende gordijnen en rolgordijnen. Dit type raamdecoratie remt een teveel aan zonlicht, maar houdt dit niet compleet tegen. Toch geven ze wel de privacy die je in huis wenst. Door een combinatie te maken met plisségordijnen kun je dit gevoel van geborgenheid nog wat versterken. Een trend binnen de lichtdoorlatende gordijnen is gordijnen van verschillende merken te combineren.

Lange gordijnen voor een stijlvolle aanvulling

Een andere trend van 2021 is om de gordijnen lang en nonchalant te laten, waardoor ze vaak tot op de grond vallen. Zo blijven ze of ze nu dicht of open zijn een soort stijlvolle aanvulling op je interieur. Omzomen kan wel nog, maar je merkt dat in 2021 de langere gordijnen de boventoon voeren. Langere gordijnen zorgen voor een ongedwongen en stijlvolle sfeer in je woning.

Ingetogen kleuren zorgen voor klassieke en exclusieve sfeer

Ingetogen kleuren zijn ook wel bekend onder de term silent chic. Rustige kleuren in je gordijnen bieden je interieur een klassieke, comfortabele, exclusieve, simpele en transparante sfeer. Door je raamdecoratie rustig te houden, kun je wel uit je dak gaan met je meubels en accessoires.

 

Velours gordijnen blijven terugkomen

Velours gordijnen blijven al jaren in raamdecoratietrends terugkomen en ook nu in 2021. Velours is een stof, die zorgt voor een warm gevoel door de warme en diepe kleuren waarin ze worden uitgegeven. De gordijnen hebben een mooie en natuurlijke glans wat dit effect nog eens versterkt. Je kunt gewoon neutrale gordijnen kiezen, maar er zijn ook velours gordijnen met een patroontje, zoals het dessin Rose 1582 jungle en de Flower 1581 zwart. Door de diepe kleuren van het gordijn zul je hier een donkerdere ruimte mee creëren, waardoor ze ideaal zijn voor op de slaapkamer.

Breng de aarde in huis

Door de lockdowns hebben we veel thuis moeten zitten en thuis moeten werken. Hierdoor is onze waardering voor de natuur gestegen. Dit gevoel van buiten zijn en het natuurlijke is daardoor naar binnen gehaald voor het interieur. De trendkleur van het jaar is bijvoorbeeld een neutrale en natuurlijke kleur, die je meteen doet denken aan zomerse stranden. Het is een mengeling van aardse en steenachtige tinten, die proberen een verbinding te maken tussen jouw interieur en de natuur buiten.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zul je in allerlei woontrends terugvinden, dus waarom niet ook in de raamdecoratie? Je vindt steeds meer bamboe rolgordijnen in de Nederlandse huishoudens terug, maar ook houten jaloezieën. De behoefte aan natuurlijke materialen hebben niet alleen het in huis halen van de natuur tot doel. Deze trend sluit ook prima aan bij de verduurzamingstrend, die je steeds meer ziet.

Gordijnen op maat zijn altijd een optie

Wanneer je van plan bent om nieuwe raamdecoratie te kopen, kun je altijd advies vragen bij de experts. Zij weten welke gordijnstof bij jouw interieur past en je kunt zelf ook gordijnstoffen bekijken en voelen door stofstaaltjes aan te vragen. Weet je al wat je wil, dan kun je een specialist ook vragen om aan huis te komen en de maten op te nemen. Weet je zelf hoe dit moet, dan kun je dit ook zelf doen en online je gordijnen op maat bestellen.

Volgende blog:
Geschreven door