Cottage interieur

Cottage interieur

Met een cottage interieur maak je je huis warm, uitnodigend en een echt thuis. Het is een stijl die doet denken aan vroeger toen het leven nog eenvoudiger was. Juist met een hectische leven is het heerlijk om thuis te komen in een huis wat rust uitstraalt. Benieuwd hoe je een cottage interieur in jouw huis verwezenlijkt?

Engelse cottage stijl

Een cottage is een klein, gezellig huisje met een Engels gevoel. Dit is ook de essentie van een cottage inrichting: gezelligheid. En omdat een cottage klein is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte niet benauwd voelt. In een cottage interieur wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren: gebroken wit, pastel en aardetinten. Omdat een cottage meestal goed past binnen zijn omgeving, wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en steen.

Cottage stijl interieur

De meubels in een cottage interieur zijn simpel, zoals al teveel versieringen. Kies voor duurzame meubels die lang meegaan. Hout is een prachtig materiaal voor bijvoorbeeld de eetkamerset. Ook stof gaat prachtig samen met een cottage interieur. Kies daarom liever een stoffen bankstel dan eentje van leer. Het is belangrijk dat de meubels uitnodigend zijn. Een lieflijke stoel die je bijna smeekt om erin plaats te nemen en een goed boek te lezen. Een fijn bed met dikke dekens waar je bijna niet meer uit wilt komen. Een koffietafel waar je met een gerust hard een kop koffie op kunt zetten zonder je zorgen te maken over kringen.

Cottage woning

Met accessoires kan je jouw cottage interieur helemaal afmaken. Een paar perfecte woonaccessoires kunnen namelijk de toon zetten voor de hele ruimte. Een ouderwetse theeketel op het fornuis is hier een voorbeeld van: dit schept meteen een gevoel van gezelligheid. Bloemen hebben hetzelfde effect. Je wilt een steriel gevoel voorkomen. Daarom zijn warme materialen goed. Leg bijvoorbeeld een zacht dekentje op je bank en je gasten voelen zich meteen thuis. Een vloerkleed heeft hetzelfde effect. Als je het geluk hebt dat jouw huis een open haard heeft, maak hier dan goed gebruik van door de aandacht er naartoe te trekken. In plaats van het zicht op de open haard te blokkeren, plaats je een zitje er omheen. Met een cottage interieur zorg je dat iedereen zich op zijn gemak voelt in jouw thuis.

Cottage interieur

cottage interior

cottage keuken

cottage keukens

cottage stijl

cottage style

cottage woning

engelse cottage stijl

engelse cottage

Afbeeldingen : Ultralinx | lizmarieblog | ZsaZsa | Sarah McCabe | Myparadissi | Houseandgarden UK

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door