Badkamer trends 2018

Badkamer trends 2018

Denk jij erover na om je badkamer te renoveren of wil je alleen een paar kleine dingen aanpassen? Het is dan handig om te weten wat de nieuwste trends zijn. De badkamer is namelijk niet alleen meer een plek om je te wassen, het is ook een plek waar je tot rust kunt komen en jezelf heerlijk kunt verwennen. Naast het uiterlijk van de badkamer is de functionaliteit van een badkamer nog steeds zeer belangrijk in 2018. Deze functionaliteit zorgt voor comfort en een heerlijk relaxend gevoel. In dit artikel vind je de badkamertrends van 2018.

Tegeltje, tegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land?

Misschien ben je deze trend al tegen gekomen op Pinterest of in één van de vele woonmagazines, maar tegels met print zijn super populair. Tegels zijn super hygiënisch, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn en als je voor een mooi printje kiest, voegen ze ook nog kleur toe aan je badkamer. Geef je badkamer een Spaanse/Portuguese sfeer met prachtige muur- of vloertegels. Vermijd een saaie witte badkamer in 2018! Think outside of the box.

Breng de natuur in je badkamer.

Voeg planten toe. Naast het toevoegen van kleur geven planten ook een rustgevend gevoel. En dat is precies wat je wilt in de badkamer! Heerlijk genieten van je bad of douche. De badkamer is de perfecte plaats om planten neer te zetten. Door de vochtigheid in de badkamer zijn veel planten geschikt. Ga bijvoorbeeld voor orchideeën, de graslelie of varens. Een andere manier om je badkamer een natuurlijk uiterlijk te geven is door hout te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan houten badkamermeubels. Het merk Villeroy en Boch heeft veel verschillende kleuren badkamermeubels, waaronder houtkleuren.

Luxe in de badkamer

Steeds meer mensen hebben last van stress en zijn daarom bereid meer te spenderen aan dingen die hun rust geven. Een luxe badkamer vol met luxe en hoge kwaliteitsproducten worden steeds populairder. Neem bijvoorbeeld een regendouche. Een regendouche zorgt voor de ultieme douche ervaring, door de brede straal. Het voelt net of sta je midden in een regenbui. Ben je niet zo van het douchen? En heb je liever een bad? Ga dan voor een vrijstaand bad!

Creatief omgaan met de ruimte.

In de meeste huizen is de badkamer niet de grootste ruimte. Daarom is het belangrijk om efficiënt met de ruimte om te gaan. Ook in 2018 zie je dat het steeds populairder wordt om creatief om te gaan met je ruimte. Kies voor handige opbergopties bijvoorbeeld door opbergdozen te gebruiken. Deze kun je op een kast zetten zonder dat het rommeliglijkt. Want niemand houdt van een rommelige badkamer. En de schoner de ruimte, de groter de ruimte lijkt. Kies er dus voor om je badkamer opgeruimd en schoon te houden.

Er zijn veel verschillende stijlen die je kunt gebruiken in je badkamer en binnen deze stijlen kun je de bovenstaande trends in verwerken. Het gaat er allemaal om dat jij je op je gemak voelt in je eigen badkamer!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door
Er is 1 reactie op dit blog
  1. Ruth Kraak op 11:36 am

    Is ook misschien bekend waar de vloertegels van de bovenste badkamer verkrijgbaar zijn?