Schommelstoel voor jou en je baby

Schommelstoel voor jou en je baby

Wat is er nu romantischer dan je baby in slaap wiegen terwijl je samen, onder een lekker warm plaid, ligt te schommelen in een schommelstoel? In de tijd dat de baby in de baarmoeder zat, werd hij door het lopen en bewegen van de moeder in slaap geschommeld. Daarom is de baby ook wakker en actief als de (aanstaande) moeder lekker op de bank zit of op bed ligt.

 

Natuurlijk gevoel

Het is voor de baby dan ook een heel natuurlijke manier om in slaap gewiegd te worden. Dat weten we al lang, want daar komt ook het hele idee van de wieg vandaan. En als je een baby op je arm hebt die maar niet ophoudt met huilen, wieg je hem of haar haast automatisch.

              Witte schommelstoel

Schommelstoel

Heb je geen zin om steeds een halfuur te gaan rijden met je ik-wil-niet-slapenbaby, schaf dan een schommelstoel aan! Ga standaard voor het slapen gaan van de baby een kwartiertje met de kleine in de schommelstoel zitten. Je komt zelf tot rust waardoor je, als baby slaapt, weer nieuwe energie hebt. En nieuwe energie in de luiertijd is altijd fijn. En de baby valt rustiger in slaap doordat hij of zij liefde voelt via jouw warmte en lichaamscontact, en het natuurlijke gevoel van gewiegd worden. Zing een liedje of neurie een deuntje en je kleine zal al gauw naar dromenland zijn vertrokken. Nu nog heel zachtjes in het bedje leggen.

Witte schommelstoel met voetsteun

Hangschommelstoelen

De laatste paar jaren zie je veel hangschommelstoelen, het geeft een speels effect aan je interieur en het ziet er echt uit om in weg te kruipen. Het bespaart ook een beetje ruimte, doordat de stoel niet op de grond staat. Wees er zeker van dat je de stoel goed aan het plafond bevestigt, anders kom je voor onverwachte verrassingen te staan. Een hangschommelstoel heb je in de vorm van een soort ‘zak’ of in een stevige variant. Het nadeel van de ‘zak’ is dat het erg weinig steun geeft in je rug. Zeker net na een bevalling heb je goede ondersteuning in je rug nodig.

De verandaschommelstoel

Je kent hem wel uit Amerikaanse films, de schommelstoel op de veranda die al drie generaties mee gaat. Een oudgroen kleurtje en slijtplekken waar je het blanke hout doorheen ziet. Juist dat maakt de stoel zo mooi! Deze is nog volop verkrijgbaar, al hebben ze natuurlijk niet allemaal op een veranda gestaan. Deze stoelen kenmerken zich door een kaarsrechte rug, waardoor je optimale steun hebt. Dat zit ook erg fijn als de baby zwaarder wordt.

Schommelstoel voor buiten

Schommelbank voor buiten

De rieten schommelstoel

Er zijn ook schommelstoelen die een rieten zitting en leuning hebben, er kan ook bamboe gebruikt zijn. Deze hebben een heel andere vorm. In plaats van strakke lijnen, bestaat de stoel meer uit golvende lijnen. Het ligt er net aan wat je mooier vindt. Vaak nemen deze rieten of bamboe schommelstoelen meer ruimte in waardoor ze niet voor iedere ruimte geschikt zijn. Het belangrijkste verschil met de verandaschommelstoel is de zitting, bij de verandaschommelstoel is de zitting in een hoek van 90 graden. Bij deze schommelstoelen is de zitting ronder. Een kwestie van uitproberen wat je lekkerder vindt zitten.

Bamboe schommelstoel

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider