Eerste indruk van jou en je huis

Eerste indruk van jou en je huis

Als je een huis binnenkomst sta je meestal eerst in de hal. Een belangrijk deel van je huis waar vaak weinig aandacht aan wordt besteed. Het is de plek waar je elke dag thuis komt en waar gasten een eerste indruk van je huis, en dus ook van jou, krijgen. Tijd om aandacht te besteden aan je hal.

Hal

Bijzondere vloer

Een eerste manier om een prachtige hal te creëren zonder dat het ruimte kost, is een speciale vloer laten leggen.

 

 

Een mooi patroon met zwart-wit tegels, witte muren en houten accenten zoals een ruwhouten bijzettafeltje doen wonderen. Die kunnen van elk saai halletje een prachtige entree maken. Tegels op de vloer in de hal zijn ook super praktisch, iedereen komt er binnen op zijn schoenen tijdens weer en wind. Tegels heb je zo weer schoon gedweild. Je kunt ook een mozaïekvloer (laten) leggen in de hal. Door al die kleurtjes is de ruimte snel opgevrolijkt. Daarnaast gaat de aandacht naar het vloeroppervlak, als je daar zo weinig mogelijk opzet en de muren zo leeg mogelijk houdt, doet dat de hal een stuk groter lijken. Heb je een brede hal? Dan kan je ook langs de zijkanten op de vloer effen tegels laten leggen, en in het middenpad mozaïektegels of tegels met een werkje. Zo creëer je het effect van een loper en dat staat erg chique. Je ziet het dan ook vaak in landhuizen.

Grijze vloer

Mozaiekvloer

Klassieke eiken laminaat

Apart plafond

Als een aparte vloer kan, dan kan een apart plafond natuurlijk ook. Het is helaas wel kiezen, want een drukke en aparte vloer én een druk plafond is meestal teveel van het goede. De ruimte lijkt dan juist erg klein en de harmonie is eruit. Een heel bijzonder en ruimtelijk plafond maak je daar spiegels in de plafondplaten te verwerken. Spiegels? Ja zeker, daardoor is de ruimte erg licht wat erg fijn is in een hal waar vaak ramen ontbreken.  Een industrieel plafond waar je de rode bakstenen ziet en de leidingen nog ziet lopen kan ook enorm gaaf zijn, dat kan vaak wel gecombineerd worden met een zwart-wit tegelvloer. Dat komt omdat de aandacht niet gelijk op het plafond ligt, het is subtieler dan de spiegels. Je kunt ook gebruik maken van kleur, de meeste plafonds zijn wit omdat je dan een lichte ruime krijgt. Maar denk eens aan een bordeauxrood plafond met spotjes? Zo heb je licht én een origineel plafond!

Plafond met leidingen

Spiegel

Spotjes

 

Kunstige accessoires

Je kunt je hal ook bijzonder maken door kunstige accessoires. Ken je die harken die ze op de boerderij gebruiken? Met zo’n mooie industriële look? Maak hem schoon en gebruik het uiteinde van de hark als kapstok! Lekker veel haken en het staat erg stoer. Muurstickers zijn ook altijd leuk. Hang drie gewone, metalen haakjes aan de muur, een eindje bij elkaar vandaan. Koop muurstickers van vliegende vogels waarbij je de pootjes ziet. Plak bij elk haakje een vogel, op zo’n manier dat de pootjes precies bij het haakje eindigen. Loop een meter achteruit en het lijkt net of die vogel er met je jas vandoor gaat.

Muurstickers vogels

Houten hark

Skyline kapstok

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door