Originele vloer

Originele vloer

De vloer en de muren van je huis vormen de basis van je interieur. Het is dus belangrijk dat je voor een vloer kiest die bij jou en jouw stijl past. Maar wat als je eens wat anders wil dan standaard parket of laminaat? Er zijn een hoop bijzondere vloeren waar je uit kan kiezen en waarmee je je interieur een unieke twist geeft.

Beton ciré

Beton ciré wint steeds meer terrein in de Nederlandse interieurs. Het is een cementgebonden stucsoort die in het hele interieur gebruikt kan worden. Doordat het materiaal watervast en hygiënisch is, kan het zelfs in de badkamer gebruikt worden. Een vloer van beton ciré is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit. Het geeft een strakke, stijlvolle en moderne look aan je woning. De grijze kleur is ook goed te combineren met allerlei andere kleuren, waardoor het weinig moeite kost om bijpassende meubels te vinden.

originele vloer

Mozaïek

Met mozaïek als vloer kan je alle kanten op, van een kleurrijke Marokkaanse stijl tot een eenvoudig patroon. Mozaïek straalt elegantie uit, wat je interieur een klassieke uitstraling geeft. Door de kleuren van je mozaïekvloer terug te laten komen in je interieur, creëer je samenhang. Kies je voor een kleurrijk mozaïek? Zorg er dan voor dat je de rest van je interieur niet te kleurrijk maakt, dit kan namelijk rommelig ogen en de ruimte kleiner laten lijken dan dat eigenlijk het geval is. Lees ook: gietvloeren.

originele vloer 3

originele vloer 4

Leisteen

Natuurstenen vloeren zijn populair. Deze vloeren zijn in veel verschillende soorten steen verkrijgbaar en zijn makkelijk te onderhouden. Leisteen is een soort natuursteen. Deze steensoort wordt in interieurs vaak gebruikt in een donkergrijze kleur, maar is ook verkrijgbaar in allerlei andere tinten zoals groen, grijs, bruin en zwart. Leisteen komt het best tot zijn recht in combinatie met zwarte elementen in je interieur, gecombineerd met wit, metaal of lichtgrijs.

Klinkers

Klinkers kennen we van de straten waar we dagelijks overheen lopen buiten. Heb je er wel eens aan gedacht om klinkers te gebruiken voor de vloer in huis? Wanneer je een stoere, unieke twist aan je interieur wil geven, zijn klinkers een perfecte oplossing. Je kan deze klinkervloer natuurlijk ook combineren met een andere vloer, waardoor je meer warmte in huis creërt. Laat de klinkers door een ervaren stratenmaker leggen, voor het mooiste resultaat. Heb je een kruipruimte onder je woning? Dan kan het zijn dat je vloer het gewicht van de klinkers niet kan dragen. Laat dit van tevoren controleren door een professional. De kosten van een stratenmaker liggen tussen de € 30 en € 60 per uur. Op Offerteadviseur vind je meer prijsinformatie over dit onderwerp en andere projecten. Met een bijzondere woning geniet je elke keer weer als je je huis binnenkomt en geef je een bijzondere twist aan je woning. Ben jij geïnspireerd geraakt door deze post en ben jij binnenkort misschien de eigenaar van een bijzondere vloer?

originele vloer 2

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door