Boomstam bijzettafel maken

Boomstam bijzettafel maken

Meubelen hoeven helemaal niet duur te zijn! En al helemaal niet kleine meubels zoals bijzettafels of salontafels. Stronken van bomen gebruiken is tegenwoordig een echte trend. Deze DIY heeft alleen een paar materialen nodig, die je misschien al hebt. Dus als je een eigen bijzettafel wilt maken van een boomstam zal ik vooral even verder lezen.

Wat heb je hiervoor nodig? Een boomstronk (of stam), 3 wieltjes (1 met een slot), schroeven, een boor, schuurpapier, polyurethaan en een verfkwast.

1. Pas de boomstam nog aan waar nodig. Schuur ook waar nodig alles plat, zodat er geen dingen uitsteken of splinters zijn.

2. Als de stam helemaal goed is, zoals jij dat wilt. Ga dan met de kwast over de boomstam heen met een laag polyurethaan. Zorg dat dit heel goed droogt.

3. Draai de stam om, met de onderkant naar boven. Markeer met een potlood of stift op welke plek je de wieltjes wilt hebben. Boor die er daarna goed in.

4. Zorg dat de wieltjes goed zitten, alles goed is geschuurd en dat de lak goed is gedroogd. Dan ben je nu klaar en kan je ‘m gelijk gebruiken als bijzettafel.

Je ziet zelf hoe makkelijk dit eigenlijk is. Plaats dit tafeltje naast je bed of naast de bank. Je kan ervoor kiezen om er, naast een kop thee of ander drinken, ook nog wat accessoires op te plaatsen voor wat extra sfeer. Hieronder hebben we de foto’s om de DIY compleet te maken.

tree-stump-side-table-instructions tree-stump-side-table-supplies tree-stump-DIY DIY-tree-stump-side-table

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider