Krukje maken van hout

Krukje maken van hout

Als je handig bent en geen zin hebt om nieuwe accessoires te kopen, dan kun je altijd nog zelf aan de slag gaan. Elke keer als ik iets leuks zie bij iemand thuis, is het zelf gemaakt. Meestal was het een zelfgemaakt krukje, dus daarom staan hier nu een paar leuke voorbeelden van krukjes die je zelf kun maken. Hout is nog steeds super populair, en ik hoop dat dat ook nog wel even zo blijft. Het is namelijk een prachtig materiaal waar je veel kanten mee op kunt. Hout is erg geschikt voor een krukje dat je zelf gaat maken. Je kunt het hele krukje maken van hout, maar soms kan het ook juist leuk staan om een ander materiaal te gebruiken. Op de eerste foto hier onder zie je een super gaaf vierkant kruikje met een houten bovenkant. De pootjes zijn van ijzer en makkelijk aan elkaar gesoldeerd. Dit frame is erg stevig, maar wel iets moeilijker om te maken. Je kunt ook gewoon alleen gebruik maken van vier pootjes.
Krukje kopen?

Zelf krukje maken van hout

Op de derde foto hier onder zie je hoe je van houten platen zelf een krukje kunt maken die je in elkaar schuift. Er zijn hier voor ook kleine bouwpakketjes te koop, maar met een handleiding kun je ook best zelf uitsparingen in houten plankjes maken. Je kunt ook gewoon makkelijk een brede houten plank of een plak boomstam nemen en hier pootjes onder timmeren. Berkenhout is daar er geschikt voor. De pootjes vallen dan lekker op door de mooie witte bast en het is stevig hout.

houten kruk met ijzeren frame houten krukje houten DIY krukje houten kruk maken hartvormig kruk houten poten stoffen bovenkant robuust houten krukje maken

Een boomstam kruk zelf maken

Wanneer je voor natuurlijk gaat, kun je ook een boomstam laten drogen en gebruiken als natuurlijk krukje.
Een boomstam kruk zelf maken is feitelijk niets meer dan een boomstam laten zagen, deze goed laten drogen en indien gewenst de boomschors verwijderen.

boomstam-kruk-zelf-maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider