Keukentrends 2016

Keukentrends 2016

De keukentrends 2016 geven je inspiratie wanneer je toe bent aan een nieuwe keuken. Is de keuken niet meer actueel of wil je gewoon een nieuwe keuken? Dan is het verstandig om je te gaan verdiepen in de keukens van het komende seizoen. Keukens zijn vaak de spil in het gezin. Aan de keukentafel worden immers alle problemen besproken en uitgelegd? Je begint s’morgens in de keuken met het ontbijt. Deze ruimte is belangrijk in het gezin en moet dan ook echt als thuis aanvoelen. Samen met de keukentrends van 2016 kun je een fijne leefkeuken realiseren voor het gezin. Een aantal keukentrends die in 2016 gaan komen zijn;

Keukentrends 2016: Pitt cooking

Dit houdt in dat de kookpitten op het werkblad liggen. Het is een redelijk nieuw begrip op de keukenmarkt. De keus is aan jou waar de pitten geplaatst gaan worden en welke pitten je graag gebruikt. Een speciale pit om te wokken bijvoorbeeld of een kleine pit waar je vlees op gaar kunt stoven. Je kunt meer grotere pitten laten aanbrengen om grote pannen op te gebruiken. Vroeger was dit niet mogelijk en had je soms maar een of twee grotere pitten tot je beschikking om een flinke pan op te zetten.

Keukentrends 2016: Loftkeukens en natuur

Hoewel deze keukens al jaren populair zijn zal dit toch ook weer een trend zijn in 2016. Een loftkeuken bevindt zich in één grote woonruimte. Alles bij elkaar. Dus tv kijken en eten allemaal in dezelfde ruimte. De keuken kan geplaatst worden langs een rechte muur maar ook in een hoek is er de mogelijkheid tot plaatsen van het kookgebeuren.

De natuurkleuren worden het helemaal komend seizoen. Mosgroen maar ook vergrijsd blauw zullen veel gezien worden in de komende tijd. We willen terug naar de natuur met zijn aardse kleuren! Rood en fel blauw zul je niet veel in de nieuwe keukens aantreffen. Vooral ook handig wanneer je klein behuisd bent en toch een mooie keuken wilt. Het creëert ruimte en geeft een luxe uitstraling.

Keukentrends 2016: Ronde en ovalen vormen

De ovaalvorm komt helemaal terug in de keukentrends van 2016. En natuurlijk de planten in de keuken. Is dit een beetje jaren ’70 look? Qua uitstraling doet het er in de verte wel een beetje aan denken maar is toch helemaal 2016.

Nog een aantal trends die we gaan zien in 2016 zijn;
•Brede kasten en lades
•Houder voor je tablet of smarthphone
•Maak van je keuken een expositieruimte
•Accessoires in een industriële stijl

De keuken van de komende tijd gaat dienen als tweede woonkamer. We zullen meer tijd in de keuken doorbrengen om gezellig te eten en te kokkerellen. De populariteit van leven in de keuken zal steeds meer toenemen.

keuken trends 2016

Keukentrends 2016 1

Keukentrends 2016 2

Keukentrends 2016

keukentrends

moderne keukens 2016

nieuwste keukentrends 2016

nieuwste keukentrends

 

afbeeldingen: pitt cooking; trendland; style-files; Fenix ntm bianco; Designmag; Home Adore; Arch Daily

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door