Ronde banken

Ronde banken

Je komt het niet vaak tegen; banken met een vorm. En in dit geval dan; ronde banken. Ronde banken zijn dynamisch, weer een iets anders dan vierkante of gewoon rechte banken. Toch snap ik wel dat de meesten mensen denken van: ‘ja, leuk zo’n ronde bank, maar waar ga ik hem neer zetten?’ Wij hebben daarom wat tips voor het plaatsen van ronde banken in de woonkamer.

Zorg ervoor dat de ronde accenten terug komen in andere dingen in de woonkamer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde salontafel of een spiegel die ook rondingen heeft. Op deze manier ziet het er niet heel erg raar uit, omdat meerdere dingen ook rond zijn. Ook is er keuze om naast een bank ook een ronde stoel te kopen. Zo lijkt het meer op een setje. Een andere slimme tip is om ervoor te zorgen dat de bank gericht staat op een bijzonder punt. Zoals uitzicht op een prachtige tuin of de openhaard. Voor de mensen die beschikken over een ronde muur is een ronde bank natuurlijk een musthave. Een ronde bank zou prima passen tegen zo’n muur aan. En als laatst kan je er juist voor kiezen om er een soort privé ruimte van te maken. Door de bank met de rug naar de rest van de kamer te plaatsen krijg je meer een hoek dan een open kamer. Wat ook erg gezellig kan zijn.

Voor inspiratie hebben we hieronder foto’s van de mooiste interieurs met een ronde bank.

black-and-white-curved-sofa-living-room-with-large-windows contemporary-black-white-living-room-high-ceilings-and-curved-sofa curved-sofa-around-the-tv-fireplace curved-wall-sectional-sofa large-living-room-white-curved-sofa-and-armchairs leather-curved-sofa-with-stainless-steel-round-coffee-table modern-living-room-black-accents-curved-sofa modern-living-room-high-ceiling-with-big-views-and-curved-sofa mustard-curved-sofa round-ceiling-and-walls-bold-couch-design small-traditional-living-room-curved-sofa-and-cowhide-rug sofa-remains-focal-point-for-a-living-room stone-fireplace-with-curved-sofa-in-black-modern-living-room texas-living-room-fireplace-with-roses-wall-art-above-and-bold-cherry-carpet

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider