Rotan meubelen weer helemaal hip

Rotan meubelen weer helemaal hip

Dat kon ik me een paar jaar geleden toch niet voorstellen. Dat rieten items en rotan meubelen weer helemaal hip zouden worden. Ben ik even blij dat ik die stoel van tante Truus altijd netjes heb verzorgd! Heb jij ook nog een oude rotan tuinstoel of rotan eetkamerstoel? Ik vertel je hoe je deze laat samenwerken in je interieur 2017.

Mix rotan meubelen met rijke kleuren

Gebruik sterke natuurlijke kleuren als okergeel, mosterdgeel, kopergroen, diepblauw of terracotta. Wees niet voorzichtig en verf een hele wand, vloer of plafond in jouw gekozen kleur. Een rotan lamp, rotan tafel en rotan stoelen komen zo écht uit de verf.

Combineer rotan met natuurlijke materialen

Rotan meubelen complimenteer je het best door te combineren met andere natuurlijke materialen. Leer, hout en leisteen zijn vrienden van rotan. Een rotan fauteuil zit er hip en comfortabel uit met een vachtje of bontje erover. Een gehaakt kleed of wollen kleed doet trouwens ook zijn werk. Rotan meubels gaan ook goed samen met bamboe artikelen en gevlochten vloerkleden.

Rieten en rotan meubelen in je interieur | Interior Insider

Rotan tuinmeubelen

Voorzie jouw rotan tuinmeubels van nieuwe kussen en kleden. Mosterdgele zachte zitting met een paar verschillende effen kussens en een geblokte afgemaakt met een zeeblauw plaid, heerlijk. Tip van mij! Gebruik dezelfde mooie natuurtinten als je binnen gebruikt. Op die manier kun je ook jouw rotan eetkamerstoelen mixen en matchen met je rotan tuinstoelen. Je kunt ze zelfs omwisselen. Zo heb je nog meer plezier van je interieur en exterieur.

Budget tip! Creëer je eigen rotan meubelen

Met oude rotan meubels en rieten items kun je voordelig je eigen modieuze rotan meubelen maken. Van een mand maak je in een handomdraai een lamp. Pimp oude rotan stoelen met een laagje kleurloze lak of juist een gave diepe kleur. Met een handig onderstel maak je van een rotan dienblad een super hippe bijzettafel. Ben je niet zo handig? Kijk dan op zolder wat je hebt liggen aan rieten en rotan items. Stof ze af en geef ze een mooi plekje in de woonkamer. Met een plant erin of zo.

Rotan meubelen en rotan tuin stoelen | Interior Insider Rotan meubelen en rieten items zijn weer helemaal hip | Interior Insider
rotan meubels opknappen
rotan jaren 60 interieur 2017

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.