Woontrends 2017

Woontrends 2017

In dit artikel vertel ik je in minder dan 600 woorden over dé woontrends 2017! Het accent ligt op sobere, sprekende tinten met natuurlijke materialen en een beetje industriële feel. Gekke mix? Ja best wel! Maar met een paar tips en tricks heb je jouw interieur binnen no time weer helemaal hip.

Dé Woontrends 2017

De jaren ’50 zijn weer helemaal terug. Kurk, hout, rotan, échte materialen, riet en leer zijn terug van weggeweest. Grove gebreide structuren, geweven plaids en zelfs Boheemse motieven brengen kleur en sfeer. En dat terwijl het industriële als basis blijft. Rvs, metalen en beton zijn nog lang niet weg te denken.

Sommige dingen kunnen écht niet meer. Neem hoogglanskeukens en nep materialen, teksten op de wand en ananassen. Poe wat een veranderingen weer. Klopt. Maar ook weer niet!
Okergeel bijvoorbeeld en blauwtinten blijven. Ook aan je plantenverzameling hoef je niets te doen. Alle soorten en maten planten horen erbij dit jaar. Zélfs, geloof het of niet, sanseveria’s. Met een terracotta of zinken pot passen alle planten in je nieuwe interieur.

De woontrends 2017 zijn persoonlijk, robuust, écht en warm.
Ik noem het industriële romantiek!

interieur woontrends 2017

Natuurlijke stoffen en warme kleuren.

Kurk en planten woontrends 2017

Kurk en planten.

rotan jaren 50 interieur 2017

Rotan en jaren ’50

Al die nieuwe kleuren en materialen zijn natuurlijk leuk maar minder leuk is vaak dat het kostbaar kan zijn om je interieur trendy te houden. Voor mij is het daarom altijd de uitdaging om binnen de nieuwste trends mijn eigen smaak te laten vieren en zo min mogelijk uit te geven. Het lukt mij vrijwel ieder jaar! Dit jaar helemaal want de basis is sober en persoonlijkheid speelt een grote rol. Dat maakt het stukken gemakkelijker. Met dit rijtje woontrends 2017 plus een paar simpele tips kun jij dat ook.

Jouw huis weer super hip volgens de interieurtrends 2017?
Je doet het zo:

 • Natuurlijk is de basis. Natuurlijke materialen en natuurlijke sobere kleuren.
 • Persoonlijkheid is key. Zorg ervoor dat jouw smaak en eigen stijl naar boven komen. En dat is zeer gemakkelijk aangezien de basis zo onopgesmukt en nuchter is. Eigen elementen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld een lederen riem, oud antiek familiestuk, een lievelingsboek, een oude rieten stoel, een schaal die je op vakantie hebt gekocht of een idiote lamp.
 • De interieur kleuren 2017 zijn staalblauw, kopergroen, muisgrijs, terracotta en okergeel. Houd je van blauw dan zit je dit jaar gebeiteld want alle blauwe tinten hebben groen licht. Van diep donkerblauw tot licht bleekblauw. Kies een wand om een sprekende warme kleur te laten schijnen over de rest van het interieur. Zo pimp je je volledige inrichting goedkoop en gemakkelijk. Zet een oude rotan tafel met een olielamp voor de wand en je bent helemaal hip en happening.
 • Planten! Alle planten kunnen en mogen. Haal je olijfboom naar binnen. Geef de cactussen nieuwe potten. Ga bijna brocante met verschillende natuurlijke potten en pannen met cactussen, heesters en kamerplanten erin. Zelfs AH moestuintjes zijn goedgekeurd. Yes!
planten interieur woon trend 2017

Planten zijn welkom

 • Gebreide plaids en geweven stoffen passen prachtig bij die rvs en rotan meubels. Een koeienvel, spijkerstoffen kussen of Boheems tapijtje zijn welkome eyecatchers.
 • We gaan voor echte metalen en steensoorten. Mat rvs, baksteen, origineel ongepolijst marmer en écht koper. Je mag die glanzende nep koperen potten en flessen dus op zolder stallen.
koper en hout woontrends 2017

Echt koper en hout.

 • We nemen zonder enige spijt afscheid van quotes en teksten. ‘Home’ en ‘Keep calm’, daar zijn we nu eindelijk helemaal klaar mee.
 • Ook finito zijn de ananas en doodskop. Ik heb ze allebei nooit begrepen trouwens.
 • Hoogglans kan niet meer. Metrotegels evenmin. Dat biedt weinig perspectief voor iedereen die trots een hoogglanskeuken heeft aangeschaft een aantal jaar geleden. Kastjes schuren en verven is technisch gezien geen optie. Wrappen kan wel, ook al is dat prijzig. Een betere optie is om het hoogglans te laten samensmelten in je interieur anno woontrends 2017.
  Dat doe je door natuurlijke elementen in de keuken terug te laten komen. Kurk, glazen potten, planten in bakstenen potten of rieten hangmandjes. Pas op dat het niet too much of te tuttig wordt.

Ik hoop dat deze tips en tricks je helpen om jouw huis in de stijl van de woontrends 2017 te krijgen. En dat zonder teveel uit te geven. Heel veel plezier in je nieuwe huis.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.