Zolderkamer inrichten

Zolderkamer inrichten

Een zolderkamer inrichten als speelkamer, extra slaapkamer of waskamer? Je zolder transformeren tot bruikbare ruimte is altijd een goed idee. Maar wat te doen met die schuine wanden? En wat wordt de bestemming van je zolderkamer?

Wat doe ik met schuine wanden op zolder?

Tja, daar kom je niet vanaf. Daarom gebruik je ze juist! Laat de schuine wanden voor je werken door:

  • Etage hoge hang- of kiepramen te plaatsen. Zo komt er veel licht binnen en creëer je als het ware een terras op zolder!
  • Een dakkapel als je het geld hebt. Dat hoef ik niet uit te leggen toch?
  • Daar waar je kan staan, wil je ook kunnen staan. Laat het loopgedeelte zoveel mogelijk vrij van meubels. Dat brengt ruimte.
  • Maak lage stellingen langs de wanden. Als je wilt, kun je hier deurtjes voor plaatsen.
  • Hou de ruimte zoveel mogelijk wit en accentueer de schuine balken. Lak ze en laat ze leven.
  • Accentueer het hoge gedeelte door er een tapijt neer te leggen.
  • Zorg voor licht! Hang de lampen in het hoogste gedeelte van je zolder.
  • Schuine wanden zijn ideaal om stellingen tegenaan te maken.

Zolderkamer inrichten…leuk! Hier zijn wat ideeën.

Een logische stap bij het inrichten van de zolder is om er een zoveelste slaapkamer van te maken. Als je er één nodig hebt, is dat de juiste beslissing. Maar heb je al genoeg slaapkamers, dan loont het om wat anders met de zolder ruimte te doen. Hier zijn een paar ideeën:

Kantoor op zolder!

Want dat werkt lekker rustig, het is ruim en net iets verder van de dagelijkse beslommeringen dan de andere etages. Dat concentreert een stuk beter.

Een zolderkamer inrichten als speelkamer

Absoluut ideaal als je kinderen hebt. Denk aan een grote LEGO stad, die je dus kan laten staan en groter en groter bouwen. Een reuze poppenhoek, wigwam en verkleedkist met podium en microfoon. Je hebt geen kind meer aan je kinderen. Je houdt de rotzooi uit je mooie woonkamer en voorkomt dat je constant aan het opruimen moet. Bovendien kunnen jij en de kinderen heerlijk je eigen gang gaan.

Zolder inrichten als chill-out

Geen kinderen? Dan is de zolder dé plek voor een vette chill-out plek voor volwassenen. Met een loungehoek, hobbytafel, DOKA (jeetje ja ik noem maar wat), tapinstallatie, ga wild! Met een beetje fantasie maak je van de zolder een perfecte plek voor feestjes en zalige zondagen.

Opslag op zolder

Als je geen schuurtje en/of kelder hebt, is de zolder de plek voor al je shit. En je weet zelf, je hebt nogal wat pruttel verzameld. Maak stellingen langs de wanden en koop veel dezelfde dozen. Richt de zolder op thema in. Een hoek voor vakantiespullen. Een stelling met oude kleding. Een kast met oude schoolspullen en dagboeken. Die kan op slot!

Tips slaapkamer zolder

Ja áls je dan een extra slaapkamer maakt, ga dan all the way! Met een eigen badkamer en royaal raam en tweepersoonsbed. Kun je altijd nog een bed and breakfast of Air B&B beginnen, toch?

Tip! Waskamer op zolder

Voor mij was het direct duidelijk wat ik met de zolderkamer zou gaan doen. Mijn zolder wordt waskamer met het doel zo min mogelijk tijd te besteden aan vouwen en ophangen van de was.

De wasmachine en droger staan in de cv-ruimte. Op de zolderruimte heb ik een aantal waslijnen voor handdoeken, linnengoed en broeken. Daarnaast heb ik 2 sterke stangen bevestigd van muur tot muur waar ik t-shirts, truien, rompertjes en hemdjes aan hangertjes te drogen hang. Is het droog? Dan hoef ik niet te vouwen. Het kan zo met hanger en al de kast in.

Benodigdheden? Een paar stangen, waslijnen, 300 hangertjes en een kast waar dat in past. Oh en een handige broer die de elektra- en wateraansluitingen op zolder regelt. Bedankt Lourens, ik heb nog nooit zo weinig tijd aan de was besteed.

Elke van elky.nl

schuine wand zolderkamer badkamer

voorbeelden zolderkamer inrichten

kinderkamer zolder ideeen

kleine zolderkamer inrichten

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.