Dromenvanger maken

Dromenvanger maken

De dromenvanger is een traditioneel object afkomstig van een Indianenvolk in Amerika, de Ojibweg. Een dromenvanger is bedoeld om nare dromen te weren. De slechte dromen worden nu opgevangen zodat ze niet je hoofd binnendringen. Veel ouders hangen dromenvangers boven het bed van hun kind, maar een dromenvanger past ook heel leuk als decoratie in het interieur. Wat dacht je van zelf een dromenvanger maken voor in de woonkamer of je eigen slaapkamer?

Een dromenvanger woonkamer zelf maken

Een zelfgemaakte dromenvanger is eigenlijk nog leuker om te hebben. Het is alleen de vraag of deze dezelfde krachten bezit als een originele dromen vanger van een indianen stam. Nu zal een zelfgemaakte net even wat meer bijzonder zijn dan een exemplaar wat je bij de Xenos koopt. Daarom hieronder de benodigdheden waarmee je een dromenvanger maken kunt.

Dromenvanger maken: Wat heb je nodig?

  • Ronde basisvorm
  • Suède veterband
  • Draad in kleur naar keuze
  • Veren en kralen

Wat doet een dromenvanger?

Begin met de suède veterband om de ronde basisvorm te wikkelen, ga door tot de vorm helemaal bedekt is. Als de ronde vorm bedekt is kun je aan de slag gaan met het omwikkelen van het draad. Hieronder staat door middel van plaatjes uitgelegd hoe je dit precies doet. Je kunt op elk gewenst moment kralen aan de draad rijgen. Aan de onderkant van de dromenvanger hang je vervolgens de veren.

dromen

Er zijn ook een heleboel tutorials en handleidingen op internet te vinden over andere manieren hoe je een dromenvanger maken kunt. Zoals bijvoorbeeld met een afbeelding of patroon binnenin. Het is leuk om meerdere dromenvangers te maken en deze gezamenlijk aan een houten tak te hangen in de woonkamer. Zo kan je ze niet alleen gebruiken als decoratie in de slaapkamer maar je creert met een dromenvanger woonkamer een bijzondere sfeer in je huis.
Bekijk hieronder de inspiratieplaatjes voor dromenvangers in jouw interieur.

dromenvanger maken

Een dromenvanger in je woonkamer is mooi en stijlvol

dromenvangers
dromenvanger zelf maken
dromenvanger slaapkamer
wat doet een dromenvanger
dromenvanger woonkamer maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider