Mobiel maken

Mobiel maken

Een mobiel is vaak bedoelt voor de kinderkamer. Maar met een ander leuk motiefje kan je er zo ook eentje ophangen in de woonkamer of in de slaapkamer. Hieronder laten we zien hoe je snel, zelf een mobiel kan maken.

Wat heb je hiervoor nodig? Een schaar, wit touw (niet te dik, niet te dun), heel veel papieren vlinders in drie verschillende groten en een metalen ring.

Je begint met de vlinders. Zorg dat je in elke vlinder een gat maakt in het middenlijfje. Het hoeft niet heel precies. Wat afwisseling is goed. Dan pak je nu het touw. Maak aan de onderkant van het touw een knoop. Plaats het touw door de eerste vlinder. Hierna maak je in het touw weer een knoop. Zorg ervoor dat de knopen niet te dicht op elkaar zitten. Ga op deze manier verder totdat je het touw lang genoeg vindt. Doe dit nog zo’n 5 √† 6 keer totdat je genoeg slingers hebt voor je¬†mobiel.

Nadat je dit gedaan hebt knoop je alle touwen vast aan de metalen ring. Om de metalen ring vervolgens aan de muur te hangen heb je ook iets nodig. Je kan ervoor kiezen om touw te gebruiken, maar in deze DIY hebben ze ervoor gekozen om gebruik te maken van wit lint. Gebruik vier stukken lint. Deze knoop je eerst om de metalen ring heen en daarna haal je ze allemaal bij elkaar voor een knoop aan de bovenkant. En klaar is kees. Je eigen mobiel kan je zo ophangen.

butterfly-mobile-1-605x403 butterfly-mobile-4-605x403 butterfly-mobile-5-605x403 butterfly-mobile-6-605x403 butterfly-mobile-7-605x403 butterfly-mobile-8-605x403 butterfly-mobile-9-605x403 butterfly-mobile-10-605x403 butterfly-mobile-11-605x403 vlinder-mobiel

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider