Energiebesparende tips voor thuis zonder grote investering? Let hier op!

Energiebesparende tips voor thuis zonder grote investering? Let hier op!

Follow my blog with Bloglovin

Je bent happy met je huisje? Mooi! Maar minder happy met je energierekening? Begrijpelijk! Want betalen voor gas, water en stroom is niemands hobby natuurlijk. En daarom geven wij je graag wat energiebesparende tips voor thuis die je heel gemakkelijk en zonder grote investeringen kunt toepassen. Dus wordt het een keer een dagje wat minder mooi weer komende weken?

Ga aan de slag met deze energiebesparende tips voor thuis!

Energiebesparende tip: Ledverlichting

Deze heb je ongetwijfeld eerder gehoord: ga voor ledverlichting in huis! Vervang je halogeenlampen door LED lichtbronnen en vervang je TL-bakken in de garage door paneelverlichting. Jij denkt dat het vervangen van je “oude” verlichting weinig effect heeft? Bereken dan eens wat het je op jaarbasis kan besparen aan energie. Je woning zou er zomaar mee kunnen opwaarderen van energielabel D naar C of B!

Energiebesparende tip: Tochtstrips

Een investering van een paar tientjes, die ook gemakkelijk een paar tientjes per jaar kan opleveren aan bezuiniging op de gasrekening. Want wie geen tochtstrips onder zijn binnendeuren en brievenbusgleuf heeft, stookt tot wel 10% (!) meer dan iemand die dat wel heeft. Tel uit je winst!

Energiebesparende tip: Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een thermostaat die het energieverbruik in huis volledig afstemt op het leefgedrag van de bewoners. De thermostaat volgt het leefpatroon met als doel het besparen van energie. Bovendien kun je moderne thermostaten tegenwoordig bijna altijd bedienen met je smartphone. Zelfs op afstand, zodat je je thermostaat vanaf kantoor alvast kunt inschakelen, zodat het lekker warm is als je thuis komt!
Energiebesparende tips voor thuis

Energiebesparende tip: Waslijn

Deze energiebesparingstip vraagt vooral een gedragswijziging van je. Droog jij je kleding en beddengoed meestal in de wasdroger? Stop daar dan onmiddellijk mee! Droog je was voortaan eenvoudig aan een waslijn. Je wasmachine en wasdroger horen samen namelijk absoluut tot de grootste energieverslinders in huis!
Dus: lijntje spannen en weg ermee met die wasdroger!

 Dit geld heb je heel snel verdient.
Want wist je dat een ‘oude’ wasdroger wel tot €1,25 per droogbeurt kost? Drie keer in de week de droger aan kost je al gauw €195 per jaar. Heb je een nieuwere droger dan kost 1 keer drogen ongeveer 90 cent per keer. Drie keer drogen in de week komt dan al snel uit op €140 per jaar. Makkelijker dan dit kan je geen energie besparen. Dus droger? Weg ermee.

En? Wanneer ga jij bovenstaande energiebesparende tips voor thuis doorvoeren in je woning? Je maakt je leven er niet alleen goedkoper door, maar ook milieuvriendelijker. Succes!
energiebesparen tips thuis

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door