Pastel slaapkamer

Pastel slaapkamer

Een kleur van de slaapkamer kiezen is voor veel mensen toch een lastig proces. Bijna elke kleur heeft wel z’n voor- en nadelen of misschien vind je wel twee kleuren heel mooi maar zijn ze totaal niet mooi samen. Wil jij een rustige slaapkamer zonder felle kleuren, maar wil je ook niet kiezen voor de standaard natuurtinten en neutrale kleuren zoals beige, lichtgrijs en wit? Dan zijn zachte pasteltinten in de slaapkamer misschien wel een goede keuze voor jou!

Pastelkleuren zijn hele lichte kleuren, vaak in tinten als mint, lichtroze, lichtgeel, zacht lila of lichtblauw. Pastelkleuren zie je veel terug in het Scandinavische interieur, dus een slaapkamer in de Scandinavische stijl in combinatie met pastelkleuren is helemaal goed. Natuurlijk kan je pasteltinten ook goed gebruiken in een vintage, moderne of een andere soort slaapkamer. Pastelkleuren kunnen heel goed onderling gecombineerd worden, je hoeft dus niet perse een pasteltint te kiezen. Wanneer je voor een enkele pasteltint is, is het mooi om deze kleur met een andere lichte kleur zoals wit, licht grijs of crème te combineren.

Pastelkleuren kun je in de slaapkamer terug laten komen in het behang, de verf op de muur, meubels of woonaccessoires. Bekijk hieronder voorbeelden van een pastelkleurige slaapkamer:

pastel

pastel1

pastel2

pastel3

pastel4

pastel5

pastel6

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er is 1 reactie op dit blog