Voortuin ideeën rijtjeshuis

Voortuin ideeën rijtjeshuis

Een tegelpad slingert van de voordeur naar een veel te laag hekje dat piepend open gaat en langzaam dichtvalt, zover de gemiddelde voortuin ideeën rijtjeshuis. Niemand weet waarom het pad kronkelt of waarom het hekje zo laag is.

Kijk goed om je heen en vraag je eens af waarom er een bocht in een weg gelegd wordt. Dat gebeurt niet zonder reden, er staat een gebouw, een boom of een parkje in de weg. De weg kan niet rechtdoor getrokken worden zonder een al bestaand object te verstoren.

Voortuin ideeën rijtjeshuis: het tuinpad

Bij het aanleggen van een tuinpad moet je ook rekening houden met het feit dat mensen het liefst rechtdoor lopen. Als je het tuinpad van de voordeur naar het tuinhekje wilt verlengen, om aankomende gasten een betere blik op je tuin te gunnen, creëer dan een reden voor iedere bocht.

Een boompje, een fontein of een mooie rots is al voldoende. Een grasperkje voldoet niet, daar loopt iedereen te makkelijk overheen. Let er ook op dat de obstructie in twee richtingen moet werken. Ook wanneer je gasten weer weggaan moet het pad natuurlijk ogen.

Rijtjeshuis voortuin inspiratie: het tuinhekje

Een tuinhekje heeft dezelfde functie als de voordeur. Het vormt een begrenzing van jouw terrein. Jouw rijtjeshuis voortuin die onderdeel is van de woning wordt er door afgesloten. Er is als het ware toestemming nodig om de tuin te mogen betreden.
moderne voortuin rijtjeshuis
Een hekje waar iedereen met gemak overheen kan stappen verliest die functie. Misschien zijn er beperkingen gesteld aan de hoogte van de schutting rond je voortuin. De gemeente kan je daarover informeren, maar maak de afscheiding tussen jouw eigendom en de openbare weg of het trottoir wel zo hoog mogelijk.

De schutting en de toegangspoort mogen ook best indrukwekkend zijn, het is tenslotte ook een soort grens. Om toch een uitnodigende noot toe te voegen aan het aanzicht van je tuin zou je kunnen denken aan een naambord. Geef daarop duidelijk aan wie er wonen. Gebruik voornamen als je vriendelijk over wilt komen, alleen de achternaam voor een officiële aankondiging.

Kleine voortuin voorbeelden rijtjeshuis: gebruik de inkijk

Mensen die langs rijtjeshuizen lopen kijken graag naar binnen. Dat komt omdat we nu eenmaal nieuwsgierig zijn. Bij het ontwerpen van je tuin kun je daarop inspelen door van het raam een soort etalage te maken.

Bloemen en planten op de vensterbank dat heeft iedereen. Laat ook eens zien wie je bent, als bewoner of als gezin. Heb je een hobby, stel een paar voorbeelden van je hobby ten toon in het raam van je huiskamer.

Ga bij voortuin ideeën rijtjeshuis uit van je eigen karakter en zorg vooral voor een natuurlijk verloop van huis naar tuin bij het ontwerpen van jouw ideale voortuin. Lees ook: stratenmaker gezocht en hekwerk prijzen. Of schakel gewoon een hovenier in.

kleine voortuin ontwerpen

kleine voortuin inspiratie rijtjeshuis

tuinontwerp kleine voortuin

voorbeelden voortuin rijtjeshuis

Voortuin ideeën rijtjeshuis

ideeën voortuin rijtjeshuis

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door