Speelgoedopbergers

Speelgoedopbergers

Ken je dat? Aan het einde van de dag open je de deur naar de slaapkamer van zoon- of dochterlief en dan gebeurt het: je vraagt je af waar je ook alweer bent. Want waar is toch die o zo leuke, o zo gezellige en met zoveel liefde ingerichte kinderkamer gebleven? Bedolven onder een karrenvracht voorleesboeken, knuffels, legostukjes, puzzels, poppenkleertjes en racebanen?

De drie R´s (rust, reinheid en regelmaat) zijn soms ver te zoeken. Want hoe vind je ooit nog dat terug wat je oogappeltje net op dat moment nodig heeft (te weten: dat ene kleine doorzichtige legostukje, je weet wel mama / papa, dat voor op de onderkant van het ruimteschip…)

Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel leuke, prachtige speelgoedopbergers op de markt. Produkten die er niet alleen leuk uitzien, maar die doen waarvoor ze bedoeld zijn. Een deel van het speelgoed uit het zicht en uit de weg houden, waarmee de kinderkamer opnieuw een struikelvrije zone kan worden.

De leukste speelgoedopbergers zijn natuurlijk die, die je kind uitnodigen zelf op te ruimen. Neem je kind daarom gerust mee bij de aanschaf van het opbergmeubel. Welke kleuren vindt hij of zij leuk? Tegenwoordig zijn er veel meubels op de markt waarin men verschillende kleuren bakken kan hangen, waarin dan ook het speelgoed makkelijk te sorteren en terug te vinden is. Wie weet gaat het kind dit zelf ook waarderen!

Voor kleinere kinderen zijn er ook de klassieke schatkist of het bankje dat tevens dienst doet als opbergmeubel. Zelfs een kind van bijna drie kan hier al mee leren opruimen: klep omhoog en knuffels erin! Wel even opletten dat het veilig is voor kleine kinderhandjes, met andere woorden, pas er op dat het deksel niet onverwacht snel en zwaar naar beneden kan komen.

Wanneer u kind de speelgoedleeftijd ontgroeid is, kunt u er natuurlijk ook andere dingen in bewaren. Zoals bijvoorbeeld de benodigdheden voor creatieve projecten, een verzameling dvd´s of die eeuwig rondslingerende handschoenen en mutsen. En die schatkist? Wat mij betreft is die ook uitermate geschikt om alle vakantiespullen te bewaren die u de rest van het jaar niet nodig heeft (snorkels, zwemvliezen, waterschoenen, enzovoort).

Betrek je kind bij de aanschaf, maak het aantrekkelijk, maak het makkelijk en… veel geluk!

In ieder geval geldt: jong geleerd, is oud gedaan!

speelgoedopbergers 1

speelgoedopbergers 2

speelgoedopbergers 3

speelgoedopbergers 4

speelgoedopbergers

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door