De voordelen van nepgras op een rijtje

De voordelen van nepgras op een rijtje

Nepgras, ook wel kunstgras genoemd, is vandaag de dag steeds populairder aan het worden. En dat is niet gek! Het kunstgras wat je tegenwoordig kunt kopen is niet meer van echt gras te onderscheiden. Daarnaast levert kunstgras nog talloze voordelen op. Twijfel jij om kunstgras of nepgras te nemen? Dan kunnen we die twijfel met onderstaande voordelen van nepgras misschien wel voorgoed wegnemen.

Voordelen van nepgras of kunstgras ten opzichte van echt gras:

 • Kunstgras behoeft maar heel weinig onderhoud.
  En dit is dan ook meteen de belangrijkste reden voor veel mensen om over te stappen op kunstgras. Let wel: helemaal onderhoudsvrij is kunstgras niet! Met een paar uurtjes per kwartaal ben je klaar. Lees hier wat voor onderhoud het kunstgras nodig heeft.
 • Kunstgras blijft áltijd mooi.
  En dat is bij natuurgras wel anders. Dus ben jij die dorre plekken in je gazon echt helemaal beu? Kunstgras is het antwoord!
 • kunstgras voordelen nadelen

 • Kunstgras is niet afhankelijk van schaduw of temperatuur.
  Dit voordeel hangt samen met de voordelen van nepgras die hierboven staan. Heb je een tuin die vooral in de schaduw ligt? Of die juist tijdens de zomermaanden vol in de zon ligt? Dan kan dat schadelijk zijn voor natuurgras. Voor kunstgras is het geen enkel probleem: kunstgras ziet er áltijd mooi groen en gezond uit.
 • Kunstgras is ideaal voor mensen met een graspollenallergie.
  Dus ben jij iemand die jaarlijks heel veel last heeft van rode, jeukende hooikoortsogen? Dan is kunstgras voor jou dé oplossing.
 • Kunstgras trekt geen insecten aan.
  En dat vinden heel veel mensen een groot voordeel. Geen mierenhopen, geen muggen, enzovoorts. Heerlijk, toch?
 • Je bent niet afhankelijk van bepaalde typen gras.
  Dus hoef je niet voor siergras, speelgazon of sportgazon te kiezen met als reden “dat je rekening moet houden met hoe het gebruikt gaat worden”. Kunstgras van tegenwoordig is altijd sterk en leent zich gewoon voor alle doeleinden. Dus kies je sierkunstgras om op te spelen en te ravotten? Dan kan dat gewoon!

En, ben je eruit? Hopelijk hebben we je met bovenstaande opsomming van de voordelen van nepgras verder kunnen helpen!
Nog niet overtuigd? Neem eens een kijkje in een showtuin van een kunstgras specialist!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door