LED panelen voor thuisgebruik? Hartstikke goed idee!

LED panelen voor thuisgebruik? Hartstikke goed idee!

Energiezuinig leven is hotter dan ooit. Allemaal zijn we druk bezig met het verlagen van onze stroomrekening, water- of gasrekening. En aangezien alle kleine beetjes helpen, is het heel verstandig om al je gloeilampen en halogeenlampen in huis, te vervangen door ledverlichting. Waarschijnlijk wist je dit wel, maar heb je ook al eens aan het gebruik van LED panelen voor thuis gedacht?

Wat zijn LED panelen?

Een led paneel is een vierkant verlichtingspaneel waarin meerdere leds verwerkt zijn die samen een ‘armatuur’ vormen. Led panelen zijn vrij nieuw in de verlichtingsmarkt en worden vooral gebruikt in bijvoorbeeld productiehallen, fabriekshallen, garages en andere grote ruimten die verlicht moeten worden.

LED panelen de ideale vervanger voor conventionele TL-armaturen (lichtbehuizingen)! Ze passen namelijk perfect in een systeemplafond wat vaak op kantoor wordt gebruikt. Het is echter niet noodzakelijk om een systeemplafond te hebben voor het plaatsen van led panelen en daarom zijn LED panelen ook ideaal voor gebruik in huis!

LED panelen thuis gebruiken

Heb je thuis grote ruimtes die je wilt verlichten? Ook dan zijn paneellampen een slimme oplossing. Bijvoorbeeld in je garage, onder je veranda thuis, in de speelkamer, enzovoorts. Overal waar de lampen vaak branden, raden we aan ledverlichting op te hangen. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee.

Led panelen gaat goed samen met zonnepanelen. Maar wat zijn de zonnepanelen prijzen? Bekijk ook alle zonnepanelen installateurs in Zuid Holland of alle provincies.

LED verlichting verplicht vanaf 2018

Vanaf 2018 gaat de EU alle lichtbronnen die géén energielabel A of B hebben, verbieden voor productie en verkoop. Dus ook in Nederland en België gaat dat gebeuren. Dat betekent niet dat je dan per direct nergens meer gloeilampen of halogeenlampen kan kopen, maar het betekent wel dat die lichtbronnen langzaamaan uit gefaseerd worden.
Zo wordt LED verlichting de komende jaren in rap tempo de nieuwe norm voor verlichting. Zowel thuis als op kantoor. En zoals gezegd: dat komt zowel het milieu als de portemonnee ten goede.
Dus wil jij alvast vooruitlopen op de wet? Begin dan met het toepassen van LED-verlichting bij jou thuis.
led verlichting ledpanelen systeemplafond

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door