Balkon in huis

Balkon in huis

Een balkon aan de buitenkant van het huis kent iedereen. Balkonnetjes aan de buitenkant zie je vaak bij flatgebouwen, appartementen en luxe huizen. Maar wist je dat een balkon ook aan de binnenkant van het huis kan zitten? Vooral in moderne nieuwbouwhuizen zie je nog al eens een balkon aan de binnenkant van het huis. Ook in grote villa’s is een balkon aan de binnenkant van het huis populair.

Vaak is het zo dat het balkon uitzicht heeft op de woonkamer, je hebt dus als het ware een balkon in de woonkamer. In sommige huizen is het balkon een gang, maar het balkon kan ook grenzen aan een slaapkamer op de eerste verdieping. Voor een balkon in de woonkamer of ergens anders in huis heb je een hoog plafond nodig, dus niet in elk huis is dit haalbaar. In principe krijg je het balkon door een deel van de eerste verdieping weg te laten.

Op het buitenbalkon zetten mensen vaan lounge stoelen of andere zitmeubelen. Wat je op het binnenbalkon kunt zetten ligt aan wat voor balkon het is. Als het balkon dient als een hal op de bovenverdieping heb je misschien minder ruimte omdat je dan rekening moet houden met loopruimte. Grenst het binnenbalkon echter aan een kamer, dan heb je vaak meer ruimte en dus ook meer mogelijkheden.

Bekijk voor inspiratie de foto’s hieronder:

binnen

binnen1

binnen2

binnen3

binnen4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider