Een jaren 30 interieur raakt nooit uit de mode

Een jaren 30 interieur raakt nooit uit de mode

Het is bijna een eeuw geleden, de jaren 30. En toch zien we nog veel jaren 30 interieur kenmerken en jaren 30 huizen die fantastisch bewaard zijn gebleven. Het blijkt wel dat de jaren 30 bouwstijl solide en tijdloos is. Sterker nog. Op het moment is de jaren 30 interieurstijl weer helemaal hip. Ik heb de bekendste jaren 30 interieurkenmerken voor je opgesomd!

Oogverblindende ornamenten

Heb je weleens omhoog gekeken in een jaren 30 woning? Dan zie je ornamenten aan de hoge plafonds. Met de komst van plafondspotjes en elektronische apparatuur zijn plafonds verlaagd om elektra aansluitingen aan te kunnen brengen. Ik zeg: ‘Eruit dat verlaagde plafond!’

Moderne en suite kamer jaren 30 interieur stijl | Interior Insider

Granitovloeren zijn sterk en subliem

Granito vloeren zijn een sterk kenmerk van een huisinrichting jaren 30. Niet iedereen vindt ze mooi en dat snap ik. Het is gemalen grind door cement. Hartstikke goedkoop maar onverwoestbaar. Zelf vind ik granito vloeren prachtig! Ze worden met de tijd mooier en doorleefder, daar hou ik van. Houten vloeren zijn ook erg jaren 30. Heb je een jaren 30 woning met de originele houten vloer intact? Wow!

In de hal van een jaren 30 woning ligt vaak ook een granito vloer met tegels aan de muren als lambrisering. Dat beschermt de muur tegen slijtage en krassen. Granito en tegels, allebei über praktisch met schoonmaken, schoonhouden en extreem slijtvast.

Eigenzinnige erkers

Erkers zijn typisch voor een jaren 30 woning. Het heeft iets ontzettend knus, zo’n erker. Een hokje om te lezen of te schaken. Met Kerst is het dé plek voor de kerstboom. Lastig om na te bootsen in een saai modern vierkant huis maar je kunt altijd een hoekje maken bij het raam met een jaren 30 stoel en lamp. Dat voelt dan toch een beetje als je eigen erker.

Stijlvolle jaren 30 interieur deuren

En suitedeuren die leiden naar een apart woongedeelte, zoals een eetkamer of extra zitkamer, waren vroeger heel normaal. Met de komst van de woon- en leefkeuken raakte de kamer en suite verouderd. In die tijd zijn veel en suite kamers en -deuren verdwenen. Wat een zonde om die deuren eruit te halen. Ik ken zelfs iemand die haar en suitedeuren openzette en daarna tapijt óver de rail legde. Ik noem geen namen. Gelukkig wordt dit prachtige karakteristieke jaren 30 interieur kenmerk weer op waarde geschat en herstellen steeds meer mensen de en suitekamer in ere.

Heb je geen en suiteruimte in je huis maar wens je wel een jaren 30 stijl te creëren? Mooie deurkozijnen en ronde deuren zijn kenmerkend voor de jaren 30 woontrend. Prachtige paneeldeuren jaren 30 stijl zijn echte eyecatchers in je huis. Het brengt smaak en tijdsgeest met zich mee. Een stuk stijlvoller dan een saaie platte deur.

Moderne en suite kamer jaren 30 interieur stijl

Details! Deurklinken en plinten

Bakelieten deurklinken stralen degelijkheid en kwaliteit uit. Het is de Porsche onder de deurklinken kan je wel zeggen. Dat merk je ook als je de deur opent. Wedden dat je deze deur graag achter je dicht doet? Jaren 30 woningen hebben hoge plafonds en dus ook hoge plinten van wel 20 cm, eigenlijk ook veel mooier. Ben je gezegend met glas-in-lood-ramen of deuren in je huis? Poetsen en pronken!

De jaren 30 interieur keuken

De Ikea weet niet meer anders dezer dagen. De jaren 30 keuken is praktisch en sfeervol. En dat past heel goed in de tegenwoordige tijdsgeest. Granito werkbladen met ingegoten spoelbak, een zwart/wit geblokte cement tegelvloer, heel veel houten schapjes en hangers voor pannen en lepels, de jaren 30 keuken is allesbehalve saai. Wil je jouw keuken in jaren 30 stijl dompelen? Koop dan zo’n gezellige ouderwetse fluitketel, vervang je spoelbak voor een porseleinen, betimmer de radiator, hang houten planken op en betegel de achterwand. Welkom in jouw eigen jaren 30 huis. Geniet.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Vertaalt woontrends naar DIY's, houdt van vernuftige oplossingen, vindt dat het altijd nog beter kan, heeft niets met symmetrie, opgeruimd type, is dol op vreemde combinaties, kookt lekker, zingt vals.