Een sfeervolle tuin creëren – 5 tips voor het inrichten!

Een sfeervolle tuin creëren – 5 tips voor het inrichten!

De zomer is nu echt in aantocht, er worden zelfs temperaturen van rond de 20 graden voorspeld, heerlijk! Tijd voor wat tuininspiratie. Er is niets fijner dan de dag beginnen met een kop koffie in de tuin, ´s middags genieten van een boek in je buitenstoel en in de avond de dag afsluiten met een drankje in je lounge set. Is jouw tuin al zomer klaar?

Ik geef je vandaag 5 tips voor het inrichten van een sfeervolle tuin.

een sfeervolle tuin met zitjes

Tip 1: Creëer gezellige zitjes

Wanneer je in je tuin gezellige zitjes hebt, vraagt dit om hier te gaan zitten. Wat voor zitjes je plaatst, is helemaal afhankelijk van de grootte van je tuin. Heb je een ruime tuin? Denk dan aan een tuintafel met stoelen voor bijvoorbeeld eten en plaats op een andere plek in de tuin nog een lounge set. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor één zitje en kijk hierbij naar je wensen, wil je er vooral relaxen of ook echt eten en drinken? Maak de zitjes af met gezellige kussens en plaats theelichten/windlichten en andere accessoires op de bijhorende tafel.

sfeervolle tuinlantaarn

Tip 2: Tuinverlichting

Door tuinverlichting toe te voegen in de tuin, creëer je op een simpele manier een sfeervolle tuin. Je kunt bijvoorbeeld een muurlamp ophangen aan een muur, maar je kunt ook verschillende solar lampen plaatsen in de tuin. Deze laden op in de zon en gaan hierdoor ’s avonds aan. Dit is weinig moeite, maar staat ontzettend leuk! Durf je wat verder te denken? Plaats dan een opvallende lantaarn in je tuin en maak dit een echte opvaller voor jouw tuin!

 

Bloemen in een sfeervolle tuin

Tip 3: Bloemen en planten

Dit klinkt vanzelfsprekend in een tuin, maar niet iedereen besteed hier voldoende aandacht aan. Wanneer je verschillende bloemen en planten plaatst in de tuin, staat dit meteen erg kleurrijk. Door met verschillende kleuren te werken, geeft dit een prachtig effect in de gehele tuininrichting. Twijfel je wat voor kleuren je moet aanschaffen? Kijk dan eens rond in een tuincentrum en laat je adviseren.

sfeervolle tuindecoratie

Tip 4: Tuindecoratie

Naast de basis van je tuin inrichten, kun je ook wat verder kijken naar tuindecoratie. Hier kun je denken aan lampionnen, lichtsnoeren en cotton balls. Dit staat ontzettend vrolijk en zorgt tevens voor wat meer licht, naast de tuinverlichting die je al hebt. Kijk eens rond in verschillende tuincentra, hier kan je volop inspiratie op doen als het komt op het inrichten van je tuin.

sfeervolle tuin moderne lounge

Tip 5: Eyecatcher

Wil jij je tuin nou op en top af maken en durf je een stapje verder te gaan? Zorg dan voor een echte eyecatcher in je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aparte schutting, een beeld of een grote, aparte plant. Zorg er wel voor dat het niet té druk wordt en houd de rest van de tuin rustig.

Vindt jij het lastig om je tuininrichting te bepalen? Denk dan eens aan het inschakelen van een designer of hovenier die een tuin ontwerp voor je kan maken. Dit scheelt jou zorgen en je weet zeker dat je tuin perfect wordt!

Hoe zorg jij voor een sfeervolle tuin?

Liefs,
Martje

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Hi, ik ben Martje! Eigenaar van de webshop www.namedfashion.nl en dol op schrijven, interieur en winkelen. Ik geef je graag woontips en inspiratie, lees je mee?