Oude houten vloer

Oude houten vloer

Wie wil het nou niet, een oude houten vloer in je huis. Een echte houten vloer is best wel duur, vooral als je dan ook nog mooi hout wilt hebben. In veel oude huizen ligt nog een prachtige vloer. Soms zelfs onder de vloer die er op dit moment ligt. Als je dat dan weg haalt komt er dus een juweeltje naar boven. Het is nu erg populair om een mooie vloer met ‘karakter’ te hebben. Eigenlijk betekent dat gewoon dat de vloer er oud uit ziet en dat je de gebruikssporen duidelijk kunt zien.

De vloeren die in de oude huize en boerderijen liggen, zijn vaak donker van kleur. Dat is natuurlijk heel erg mooi, maar als je liever een lichte vloer wilt kun je hem gewoon schuren. Het makkelijke van hout is dat je er van alles mee kunt doen en dat je dus je vloer steeds een andere look kunt geven. Als je pech hebt, en geen oude vloer in je huis hebt liggen kun je ook een nieuwe vloer kopen met een oude look.

Je kunt bijvoorbeeld een visgraat motief nemen. Dat is erg gaaf, sfeervol en het heeft een oude uitstraling. Als je twijfelt tussen hout en laminaat moet je zeker voor hout gaan. Dat gaat jaren mee, het staat veel mooier en je hebt er veel meer plezier van dan van het ‘nep hout’.

hout hout2 hout3 hout4 hout5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider