Een ergonomische bureaustoel voor thuis

Een ergonomische bureaustoel voor thuis

Tegenwoordig werken veel meer mensen vanuit huis, ook ik. Het is dan van groot belang dat je een goed bureau met een fijne bureaustoel hebt. Je kunt dan productief werken zonder dat je daar later lichamelijke klachten van ondervindt. Het beste kan je dan een ergonomische bureaustoel aanschaffen. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een bureau met bureaustoel?

Ga voor een ergonomische bureaustoel.

Mijn persoonlijke favoriet is een ergonomische bureaustoel. Wanneer een bureaustoel ergonomisch is zorgt dit voor een goede zithouding, wat dan weer positief werkt op het voorkomen van rugpijn en nekpijn. Een ergonomische bureaustoel kun je aanpassen naar jouw houding en zorgen dat deze perfect past bij jou. Bureaustoelen zijn in veel verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar. Zelf heb ik een witte bureaustoel, omdat ik dit strak vind staan in mijn interieur en dit meer licht geeft aan de kamer.

witte bureaustoel ergonomisch

Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?

Bij het kopen van een bureaustoel zijn er een paar dingen waar je naar moet kijken om jouw perfecte stoel te vinden. Want een bureaustoel is persoonlijk en voor iedereen weer anders. Zo moet je letten op:

  • Het zitvlak. Zorg dat deze goed past en niet te kort of te lang is. Ieder figuur is anders, zo ook ieder zitvlak.
  • De armleuning. Wanneer de armen goed worden ondersteund, verkleint dit ook de kans op nek-, rug- en schouderklachten. Zorg daarom altijd dat de armsteunen goed passend zijn.
  • De rugleuning. Dit is ook wel het meest belangrijke deel, want je wilt natuurlijk wel de hele dag lekker kunnen zitten. De rug heeft vooral ondersteuning nodig in de lage rug om zo te voorkomen dat je naar voren gaat zitten. Het is dus van groot belang dat deze goed past bij jouw figuur en houding.

Ga je een nieuwe bureaustoel kopen, zorg er dan voor dat je naar een professionele winkel gaat en laat je goed adviseren. Niets is vervelender dan er na een tijdje achter komen dat je toch niet de juiste stoel hebt gekozen. Houd bovenstaande tips bij de hand en wees goed voorbereid! Heb je bijvoorbeeld snel last van je nek? Houd bovenstaande tips dan zeker in gedachten en besteed hier extra aandacht aan bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel.

Werk jij vanuit huis?

Liefs, Martje

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Hi, ik ben Martje! Eigenaar van de webshop www.namedfashion.nl en dol op schrijven, interieur en winkelen. Ik geef je graag woontips en inspiratie, lees je mee?