Japans bad

Japans bad

Een Japans bad is erg verschillend van Westerse baden. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat ze een diepere constructie hebben dan Westerse baden. Ook zijn de randen van deze baden recht en niet aflopend zoals wij ze kennen. Een Japans bad in de badkamer is uniek en kan een meerwaarde betekenen voor jouw woning. Ook als je liever van douchen houdt dan een bad nemen, want een japans bad is bedoeld om in te ontspannen.

Een origineel Japans bad van hout of alternatief

Japanse baden zijn origineel gemaakt van hout, maar je ziet ze tegenwoordig ook erg vaak in plastic of stainless steel. Moderne modellen kunnen ook gemaakt worden van acryl. Toch zijn de houten varianten nog steeds te vinden en ze geven overigens ook een meer ontspannen gevoel en hebben een mooie uitstraling. Japanse baden zijn meestal bedoeld om te ontspannen en jezelf ‘op te warmen’ dus eigenlijk niet om jezelf te wassen. De meest luxe modellen bevatten een systeem dat het water opnieuw warm maakt en het filtert.

Japanse badkamer voor een kleinere ruimte

Een Japanse badkuip is een goede keuze voor kleine badkamers of voor badkamers met een spa-achtig ontwerp. Je kan de Japanse invloed door laten lopen in de badkamer, of alleen gaan voor dit bad. Om wat meer een Japanse badkamer te creëren kan je kiezen voor accessoires die zijn gemaakt van steen en hout natuurlijk.

Hieronder hebben we wat voorbeelden van traditionele Japanse baden verzameld. Neem eens een kijkje en misschien staat er binnenkort ook wel een Japans bad in jouw badkamer.

deep-japanese-bathtub Japanese-bathtub-green-tiles rectangular-small-shower-tub Soaker-tub-in-the-shower

Een Japans zitbad als opwarmertje

Zoals aangegeven is het Japanse bad een opwarm methode in Japan, het is in principe een zitbad waarin je je opwarmt voor het douchen of voor het slapen gaan. De zithouding zorgt er voor dat je actiever blijft en na het opwarmen direct verder kunt.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider