Groen interieur

Groen interieur

Groen interieur mag gerust als een tijdloze woontrend worden bestempeld. De gevoelsmatige band tussen de kleur en de natuur is de hoofdreden dat bij de inrichting van de woning groen nooit een achterhaalde tint zal zijn. Over tien jaar zal de woonkamer, eethoek, keuken of slaapkamer nog even modern en elegant ogen als vandaag. Je kunt daarom onbevreesd voor groen gaan bij het uitkiezen van meubels, vloerkleden, design elementen en andere woonaccessoires.

Speciale tinten groen voor het interieur

Er zijn honderden, misschien zelfs duizenden, verschillende groentinten terug te vinden in hedendaagse meubels. Elegante bankstellen, unieke stoelen, stijlvolle eettafels, praktische keukenkasten en comfortabele boxsprings vind je behalve in de wat traditionelere groentinten, zoals olijfgroen, dennengroen, mintgroen en appelgroen ook in diverse recentere schakeringen groen. Turquoisegroen bijvoorbeeld waarbij de kleur enigszins naar blauw overslaat, of pastelgroen dat een vermenging met beige heeft of het modern-ouderwets ogende vintagegroen. Je woonideeƫn komen tot leven met groen.

Met welke andere kleuren past groen interieur

In de woning integreert groen perfect met de verschillende grijstinten. Zowel met de lichtere als met de donkere tinten. Maar ook met de andere neutrale woonkleuren, wit en bruin, is groen makkelijk te combineren. En natuurlijk kun je bij het inrichten ook met de diverse typen groen aan de slag, waarbij je een mooi samenspel kunt creƫren tussen lichte en donkere tinten.

Kleuren die in het kleurenpalet dicht bij groen staan, zoals geel en blauw, zullen in de meeste gevallen ook goed samengaan met groen. Vooral als het wat lichtere tinten betreft, kun je je inspiratie de vrije loop laten. Met de kleuren die tegenover groen staan in het palet, paars, rood en oranje, zal je iets voorzichtiger moeten zijn. Maar het betekent geenszins dat een groen bankstel niet prachtig kan aansluiten op een paarse wand. Kies bij dergelijke combinaties voor wat zachtere tinten groen en voeg in het totaal ook wat interieurstukken in een neutrale kleur, bij voorkeur grijs.

Groen interieur brengt rust

Meer dan alle andere kleuren zorgt groen voor harmonie en sereniteit in de woning. Ook hier speelt de associatie met de natuur een belangrijke rol. In de woonkamer kan slechts een boekenrek, vloermat of fauteuil in groen al een verschil maken. In de eetruimte zorgen groene stoelen voor een ontspannen belevingsgevoel en met groene meubels in de slaapkamer zal de nachtrust beslist een stukje vrediger worden ingezet. Groen interieur brengt rust in elke ruimte.

groen in interieur

grijs groen interieur

groen in interieur 1

groene woonkamer

kleurencombinatie groen

kleurencombinaties groen

muurverf groen

woonkamer groen

 

Afbeeldingen: VTWonen, MOEBE, Mundadaa, Madagbolig, the design chaser, Fonq, modern findings, April and May

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door