Babykamer inrichten

Babykamer inrichten

In de babykamer creëer je het liefst zoveel mogelijk rust en warmte. Bedenk voordat je aan de slag gaat met jouw babykamer inrichten, goed welk gevoel je hiermee wilt uitstralen. Denk hierbij aan kleurgebruik en accessoires. Je kunt de inrichting van de babykamer het beste zo rustig en praktisch mogelijk houden. Plaats alleen de hoognodige meubels. Hieronder volgen een aantal tips voor de inrichting van de babykamer die je op weg kunnen helpen.

Ben je zwanger?

Als je zwanger bent dan kan je natuurlijk niet wachten tot jouw baby er is. In je enthousiasme ben je al snel geneigd om te veel babyspullen te kopen waar je eigenlijk niets aan hebt. En geloof me je bent niet de enige die achteraf zegt: “Waarom heb ik dit ooit gekocht? Ik heb het nog nooit gebruikt”. Zo gaat het niet alleen bij een babykamer inrichten, ook met het kopen van de babykleren koop je al snel meer dan nodig is.
Heb je wel eens gehoord van een babyuitzet lijst? Dit is een handig hulpmiddel om alleen die babyspullen te kopen die ook echt nodig zijn. Maar goed

Babykamer Inrichten

Er zijn genoeg kant en klare slaapkamers te koop waarbij het ledikantje, de commode en de kast bij elkaar passen. Wil je wat unieks? Kies dan voor losse onderdelen die niet precies op elkaar zijn afgestemd. Zo krijg je een originele babykamer met een speels effect!

babykamer inrichten tips babykamer kopen

Kleurgebruik in de babykamer

Bij een babykamer denk je snel aan zachte pastel tinten. Dit straalt rust uit en houdt de babykamer licht waardoor de wat vaak kleine kamer toch wat ruimer oogt.
Natuurlijk kan je hiermee experimenteren en zijn wat fellere kleuren ook heel goed toe te passen. Zorg er dan voor dat je de rest van de babykamer rustig houdt zodat het niet te druk aan doet.
Je kan de kleuren van de muren ook heel neutraal houden en door middel van gekleurde accessoires meer kleur aanbrengen.

Accessoires in de babykamer

Plaats een leuk kistje voor wat knuffels en speelgoed op de grond, dit zorgt ervoor dat rondslingerende spulletjes makkelijk op te bergen zijn en hierdoor uit het zicht zijn.
babykamer zwanger
Als de kamer groot genoeg is, is het zeker geen overbodige luxe om een lekkere stoel neer te zetten. Je zult ‘s nachts regelmatig in de babykamer verblijven en dan is het fijn om in een comfortabele stoel te kunnen zitten.
babykamer zwangerschap
Je kan een babykamer al snel uniek en persoonlijk maken door leuke details toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie spreuk voor op de muur of een mooie muurschildering.

Succes met het inrichten van de babykamer!

baby kamer inrichten
babykamer voorbeelden
De-babykamer-inrichten-1-300x300 
babykamer inspiratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider