Strak landelijk interieur

Strak landelijk interieur

Een landelijk interieur moet u niet verwarren met de zogenaamde mooie kamer op een boerderij. Vooral een strak landelijk interieur moet modern ogen, maar is wel gebaseerd op het wonen op het land.

De woonkamer op een boerderij werd eigenlijk nooit gebruikt, behalve op zondag. Na de kerk werd er gezellig samen koffie gedronken. En natuurlijk bij hoog bezoek, van de dominee, pastoor of de dokter. De inrichting van de woonkamer was vaak druk, met zware meubelen die een leven lang mee moesten. In de modernere inrichting wordt meer licht verwacht en ook meer kleur.

Als stijl heeft het landelijk interieur meer te maken met de manier waarop een Cottage werd ingericht in Engeland. Een grote woonkamer en een keuken gelijkvloers een paar kleine slaapkamers op de tweede verdieping, met een badkamer en de Cottage was compleet.

Uw woonkamer strak landelijk inrichten heeft vooral te maken met eenvoud.
Twee zetels bij de open haard en natuurlijk zitplaatsen bij de vensters. Verder lichte kleuren en landelijk groen voor de wanden. Een strak wit plafond om het licht in de huiskamer goed te verdelen.

De ideale vloerbedekking in een landelijk interieur is natuurlijk parket. Het hout geeft een klassiek beeld, en de strak gelegde vloer laat vloerkleden volledig tot hun recht komen.

Zoek als wand accessoires een paar landschap schilderijen uit, die hoeven niet echt te zijn of van grote meesters, maar u moet ze zelf wel mooi vinden natuurlijk. Het mogen ook best moderne schilderijen zijn.
De schilderijen hebben een dubbele functie. Om ze goed naar voren te brengen is indirecte verlichting het beste. En om een huiskamer het aanzien van een klassieke Engelse Cottage te geven, ofwel strak landelijk in te richten, ook daarvoor is indirecte verlichting ideaal. met een hanglamp, functionrend of niet, in het midden natuurlijk.

Probeer niet iets na te maken dat u gezien hebt op het internet. Er zijn twee redenen waarom dat nooit werkt. In de eerste plaats is er met die inrichtingen net zo lang geschoven, verplaatst en belicht totdat een perfecte foto gemaakt kon worden.

Bovendien gaat het belangrijkste ingrediënt van een goede woninginrichting verloren, uw eigen smaak. Laat u leiden door die smaak, en de smaak van uw gezinsledenhet moet tenslotte uw woonkamer worden.

Landelijke stijl interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider