Wooninrichting ideeën

Wooninrichting ideeën

Er zijn een heleboel keuzen die je moet maken tijdens het (opnieuw) inrichten van je huis. Een van de sleutelkeuzes is welke woonstijl je kiest voor het interieur. Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten woonstijlen, en kiezen is daardoor nog best lastig. In dit artikel zetten wij een paar van de meest geliefde woonstijlen onder elkaar zodat je een duidelijk overzicht hebt.

Industrieel
De industriële interieurstijl is een stijl waarin er veel gebruik wordt gemaakt van basic kleuren zoals zwart, wit, grijs en metaal. Ook komen ruwe materialen zoals hout, ijzer, metaal, leer, beton, aluminium en steen veel terug. Het is een stoere woonstijl die is geïnspireerd op verlaten fabriekspanden.

Modern
Een moderne woonstijl is een goede keuze voor iemand die houdt van strakke lijnen en designer meubels. Een moderne woonkamer is ruimtelijk, maakt gebruik van industriële materialen en heeft een strakke inrichting.

Landelijk
Hou jij van rustige, natuurlijke kleuren en invloeden van het platteland binnenshuis? Dan is de landelijke interieurstijl iets voor jou. In deze interieurstijl zijn houten meubels en lichte kleuren de sleutelelementen.

Klassiek
Deze woonstijl heeft veel elementen van vroeger verwerkt in het interieur. In tegenstelling tot een modern interieur zijn er veel decoraties en ronde vormen. Kroonluchters, luxe stoffen en vintage woonacessoires vind je in dit interieur vaak terug.

woon woon1 woon2 woon3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider