Landelijke stijl interieur

Landelijke stijl interieur

Iedereen wil wel op het platteland wonen, maar dat is helaas voor velen van ons een onbereikbaar ideaal. De moderne wereld van vandaag houdt ons vast door middel van werk en verantwoordelijkheden. Ondertussen gaat de wereld gewoon door met draaien en de tijd is eindig.

Dus wanneer u niet van het landleven kunt genieten moet het landleven naar u toe komen. Dat is heel goed mogelijk met een woninginrichting volgens de landelijke stijl. De inrichting dus, geënt op het leven op een boerderij. Maar het leven op een boerderij heeft natuurlijk ook nadelen. Een boerderij is een woning, maar op de eerste plaats is het een bedrijf, waar gewerkt moet worden. Met dieren, bloemen en planten, met de handen in de aarde dat wel, maar toch, gewerkt.

Die handen in de aarde kunt u ook in uw woning hebben, al is het dan geen boerderij. Bij het inrichten van uw woning met een landelijke stijl staat voorop dat het een praktische inrichting moet zijn. Meubels worden niet op de eerste plaats in de inrichting opgenomen omdat ze mooi zijn, maar omdat ze een doel hebben.

Wanneer je veel spullen hebt is een dekenkist een heel praktisch meubelstuk. Dat het ook nog eens dienst kan doen als koffietafel in de woonkamer komt niet bij iedereen op, maar zo is het wel.

Directe verlichting door een kroonluchter in het midden van de huiskamer is wel mooi en past in een landelijk interieur, maar het is ook niet echt praktisch. Een rand met indirecte verlichting aan het plafond langs de wanden van de woonkamer kan dan uitkomst brengen.

De grote eikenhouten eettafel past eigenlijk niet zo in de woonkamer, er zijn prachtige meubelen in de handel, gemaakt van steigerhout. Een eettafel met twee banken, daar kan de hele familie aan zitten, en het is de ideale plek om huiswerk te maken, of om te werken.

Papieren behang is ook al niet zo praktisch, het verkleurt en blijft vaak toch niet goed zitten. Haal een professionele behanger in huis. Die kan u advies geven hoe de wanden van uw woonkamer er jarenlang goed uit kunnen zien, zonder papier of behangers plaksel, en zonder schilderwerk.

Landelijke stijl interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider