Landelijk interieur tips

Landelijk interieur tips

Een landelijke inrichting is de laatste tijd heel erg trendy. Maar waar moet je nu eigenlijk aan denken bij een landelijke inrichting? Natuurlijke materialen en het buitenleven zijn twee kernwoorden die hierbij genoemd kunnen worden. Het opnieuw inrichten van je huis klinkt vaak als een zware en dure opgave. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. Als je graag een landelijk interieur wilt kun je met een paar aanpassingen al een heel eind vooruit. Een paar tips zijn dan wel handig.

De eerste tip gaat over het kleurgebruik. Bij een landelijke inrichting wordt vaak gebruik gemaakt van basiskleuren. Als een van de hoofdmuren van het huis in bijvoorbeeld in de kleur ‘oester’ geverfd worden maakt dit al een groot verschil. Dit is namelijk een zachte grijze kleur waar je veel mee kunt combineren. Bijna alle meubels passen bij deze kleur zodat je dit altijd nog kunt veranderen.

De tweede tip gaat over de kleuren en materialen van de basismeubels. Als de grote meubels zoals de tafel en de bank een landelijke uitstraling hebben, werk dat ook door in de rest van de ruimte. Zo zou je bijvoorbeeld een robuuste houten tafel kunnen kiezen en een zandkleurige bank met gezellige kussens. Een mooi kleed is vaak ook een echte eyecatcher. Je zou kunnen denken aan een sisal kleed. Door het  touw achtige materiaal wordt zo de landelijke stijl duidelijk zichtbaar.

De derde tip gaat over het buitenleven. Het is namelijk erg leuk om bijvoorbeeld echte plantjes op het aanrecht te zetten. Verse kruiden is erg stijlvol maar ook nog handig. Deze plantjes kun je in gezellige emmertjes zetten of potjes van riet. Zo komt het buitenleven ook een beetje naar binnen.

landelijk-interieur-advies

Landelijke stijl interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider