Draperieën

Draperieën

Draperieën zijn super chique en staan enorm klassiek. Als de inrichting van de kamer iets van een barokstijl heeft, zijn dit soort versieringen een must have.

Draperieën zijn gedrapeerde gordijnen die over de normale gordijnen hangen. Dus je hebt het raam waar je misschien iets van een fitrage hebt hangen, daar overheen hangen de gewone gordijnen en de draperieën hangen dus echt voor de normale gordijnen.

Het lijkt misschien veel werk, maar het valt best wel. Het enige wat je hoeft te bevestigen zijn een aantal gordijnrailsen. Qua gordijn zelf kan je het gewoon ergens laten maken. Geef wel de juiste afmetingen mee.

Let ook op de stof waar je de draperie van laat maken. Sommige stoffen vallen absoluut niet mooi. Kies voor dit soort gordijnen stoffen die soepel en zacht vallen en heel flexibel zijn. en als het even kan nog iets van een glansje over de de stof. Dan krijgen echt zo’n rijkelijk effect. Dit weerkaatst namelijk door de hele kamer en geeft nog meer schitteringen als er lampen aan staan. Wat ook leuk is, is om verschillende kleuren te verwerken in de draperieën.

Draperieën kunnen niet alleen in huis gebruikt worden, maar ook op feesten. Vaak zie je op feesten, bijvoorbeeld bruiloften, dat ze enorme plooien en enorme draperieën hebben gebruikt om de zaal aan te kleden. Of in van die feesttenten, daar zie je ze soms ook hangen. Onwijs mooi is dat.

Doe wat inspiratie op en draperen maar!

Draperieën

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider