Landelijke stijl woonkamer

Landelijke stijl woonkamer

De landelijke woonstijl is al een tijdje enorm populair. De landelijke woonstijl is geïnspireerd op het interieur van grote boerderijen, maar dit betekent niet dat je de woonkamer vol met varkensmotiefjes hoeft te hangen. De natuurlijke invloeden zie je namelijk vooral terug in het materiaal gebruik in de woonkamer.

Een woonkamer met een landelijke sfeer heeft vaak (gebroken) witte, lichtgrijze of een bruintint op de muur, een houten vloer en veel andere houten invloeden in de meubels en de decoraties. Het is een rustige interieurstijl met weinig felle kleuren.

Qua meubels is hout dus erg populair. Kies daarom voor een eikenhouten eettafel op een bijzettafeltje van steigerhout voor in de woonkamer. Ook DIY projecten van steigerhout doen het enorm goed in deze woonstijl. Wanneer je alle grote meubels hebt kan het decoreren beginnen. Een landelijk interieur heeft veel natuurlijke invloeden en dit zie je ook terug in de woonaccessoires. Planten zijn een echte musthave in dit interieur, welke plant je kiest maakt niet zo veel uit. Zolang er maar groen in de woonkamer is! Rieten manden, bontplaids, gehaakte poefjes en schilderijen met daarop dieren zijn goede decoratie keuzes voor in een landelijke woonkamer.

Bekijk de foto’s hieronder voor nog meer landelijke woonkamer inspiratie:

land land1 land2 land3 land4 land5

 

Bron : pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider