Marokkaanse sedari

Marokkaanse sedari

Als je een keer iets heel nieuws wilt proberen in je woonkamer, is een Marokkaanse sedari misschien wel een leuk idee. Een sedari is een Marokkaanse bank en daar zijn heel veel verschillende soorten van. Nieuw, hip, traditioneel, kleurrijk, ingetogen, en ga zo maar door. Je ziet op dit moment veel verschillende stijlen door elkaar in het interieur. De kleuren passen wel goed bij elkaar, maar de materialen en stijlen zijn verschillend. Een Marokkaanse sedari past goed bij deze trend en een moderne sedari geeft een unieke sfeer aan je woonkamer.

Kenmerken van de Marokkaanse Sedari

De Marokkaanse sedari is erg comfortabel. De stoffen die gebruikt worden zijn bijzonder zacht. Het lijkt bij een sedari vaak alsof het meerdere stoelen zijn die tegen elkaar geschoven zijn, maar het is wel één bank. Ook zijn er bijna nooit pootjes zichtbaar. De Marokkaanse bankstellen zijn vaak uitbundig versierd met bijvoorbeeld franjes en er zijn allerlei patronen verwerkt in de zachte sedari stoffen. Zo kenmerkend voor een Marokkaans interieur.
marokkaanse stoffen sedari bank

Een ander kenmerk is dat de Marokkaanse sedari meestal een hoekvorm heeft. Deze hoekbank is heel erg handig voor in vierkante ruimtes. De Marokkaanse bank heeft dus meer zitplaatsen dan een gewoon bankstel en dat laat zien dat gasten welkom zijn. Want Marokkaanse zetels hebben voornamelijk een sociale functie. Samen met je gasten en familie wat drinken, kletsen en gezellig samen zijn. Marokkaanse banken sedari zitten dus lekker comfortabel en je zit iets rechter dan op de gewone westerse bank.
marokkaanse interieur bank sedari
marokkaanse sedari bank

Inspiratie voor de Marokkaanse sedari 2017

Als je van basic kleuren houdt en je liever voor de moderne versie wilt gaan, is het leuk om voor gekleurde kussens te kiezen op een rustige bank. Op deze manier wordt het niet saai en kun je makkelijk afwisselen door alleen de kussens te vervangen als je er genoeg van hebt. Als je liever gaat voor opvallend, dan is de Marokkaanse bank op de onderste afbeelding echt iets voor jou. De kleuren en de stoffen zijn prachtig. Het is echt een eyecatcher in je huis als je deze bank hebt. Als je voor gekleurd gaat, is het wel handig om de muren en de rest van de meubels rustig te houden. Anders wordt het wel een erg druk geheel.

sedari marokkaanse bank
marokkaans bankstel

Sedari kopen

Ben je enthousiast geraakt en wil jij een Marokkaanse Sedari gaan kopen, dan kun je terecht bij een groot aantal oosterse meubelwinkels maar ook bij de betere speciaalzaken kun je Marokkaanse bankstellen kopen. Kijk hier  voor nog meer Marokkaanse accessoires in je huis.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider