Interieurtips slaapkamer

Interieurtips slaapkamer

Bij een slaapkamer gaat het meestal om rust, gezelligheid en een fijne inrichting. Als je in je bed ligt moet je lekker kunnen ontspannen. Iedereen doet dat op een andere manier, dus zorg dat de inrichting van je slaapkamer echt bij je past. Het zou zonde zijn als het er prachtig uit ziet, maar je je niet eens fijn voelt. Kies een kleur die je mooi vind, maar die ook tot de basiskleuren hoort. Je zou kunnen denken aan grijs, wit maar ook aan pastelkleuren. Omdat het toch kleuren zijn krijg je wel de gezelligheid in je kamer, maar door de toevoeging van wit wordt het niet te fel en te druk. Een perfecte slaapkamerkleur dus. Lichtblauw wordt veel in slaapkamers gebruikt. Blauw is een kleur die veel mensen mooi vinden, maar het is ook een rustige kleur.

De kleur van de gordijnen is ook erg belangrijk. Ze moeten natuurlijk wel de kamer donker maken, maar als je hele donkere gordijnen neemt kan het ook snel somber worden. Een handige tip is dan dat je je gordijnen wit neemt, en gebruik maakt van een rolluik. Daarmee kun je je kamer heel erg donker maken en houd je overdag toch het effect van de witte gordijnen. Een donkere kleur kan natuurlijk ook altijd, want sommige mensen vinden dat juist fijn.

Hout of vloerbedekking werkt het beste in een slaapkamer. Het is lekker als je gewoon met je blote voeten uit bed kunt stappen zonder dat je meteen op een super koude grond staat. Als je nu wel tegels of laminaat in je slaapkamer hebt, is het misschien handig om een fijn kleed te nemen. Een schapenvacht doet ook wonderen!

slaap6

slaap5

slaap4

slaap2

slaap

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er is 1 reactie op dit blog