Op kamers uitzetlijst

Je hebt een leuk kamertje gevonden en bent nu aangekomen bij het inrichten van die kamer. De grote vraag is: wat heb je nodig? Thuis ligt natuurlijk alles binnen handbereik en heb je op jouw slaapkamer eigenlijk al genoeg aan een bed, bureau en een kast.  Wanneer je op kamers gaat is dat net wat anders. Vaak deel je de badkamer en keuken en dient je slaapkamer als een woonkamer wanneer je gasten over de vloer hebt.

Wat je allemaal nodig hebt verschilt per situatie. Je hebt het minst nodig wanneer je de keuken en de badkamer deelt met huisgenootjes en jouw slaapkamer vrij klein is. Wanneer je een grotere kamer hebt, is er ook meteen ruimte voor meer spullen. Bedenk bij de lijst hieronder dus wat van toepassing is op jouw kamer. Is er een gedeelde wasmachine? Dan is het dus niet nodig om deze nogmaals aan te schaffen.

Vraag voordat je een item koopt even rond in de familie of vriendenkring, vaak hebben mensen nog wel spullen waar ze vanaf willen!

Kleine kamer
Bed (die ook kan dienen als bank als er vrienden langs komen) + deken, kussen, hoeslakens en een dekbedhoes.
– Bureau (zorg dat je bureau ook als een eettafel kan dienen, dit bespaart ruimte en geld)
– Bureaustoel
– Kast
– Opberglades voor onder het bed, in een kleine kamer moet je alle ruimte benutten

Aanvulling bij een grotere kamer
– Een bank
– Meerdere stoelen- Bijzettafeltje
– TV

Keuken en badkamer
Vaak zijn dingen als de koelkast, vaatwasser en wasmachine gedeeld. Natuurlijk heb je ook wat eigenlijk spulletjes nodig om te koken bijvoorbeeld.
– Theedoeken
– (bad)Handdoeken
– 2-4 borden, 2-4 bekers/glazen/mokken, bestek setjes, koekenpan, kookpan, kookgerei (garde, spatel, etc)
– Waterkoker

uitzet

uitzet1

uitzet2

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider