Vijf interieur zomertrends voor een uniek interieur!

Vijf interieur zomertrends voor een uniek interieur!

De zomer is net begonnen! Als je bezig bent met je interieur omdat het mooie zomerweer je in de steek laat, hebben wij wat interieur zomertrends voor je verzameld. Je kan ze zo toepassen in je eigen interieur. De zomertrends van 2017 zijn samen te vatten in een paar woorden: Robuust en stoer, warm, natuurlijk en industrieel. Hieronder vind je vijf voorbeelden van deze interieur zomertrends.

Interieur zomertrends: Spelen met warm terracotta

Het doet iedereen meteen denken aan warme avonden in Toscane. Het is nu helemaal in om terracotta in je eigen huis te verwerken. Terracotta heeft een prachtige warme uitstraling en maakt iedere ruimte sfeervol en gezellig. Je kunt het materiaal verwerken als tegel, maar tegenwoordig zijn accessoires van terracotta ook een trend. Vazen, kaarshouders of bloempotten van deze steen zorgen ervoor dat je interieur gevuld wordt met een klein beetje van die Italiaanse warmte.

Kurk is weer helemaal in

Kurk is een ontzettend simpel en natuurlijk materiaal, maar tegelijkertijd heel divers inzetbaar. Accessoires van kurk kennen we al van de jaren 70, maar deze zomer komt het materiaal weer terug. Vaasjes met een klein detail van kurk bieden een subtiele manier om deze trend te verwerken in je interieur. Je kunt er natuurlijk ook een pronkstuk van maken door bijvoorbeeld een muur van de woonkamer te bekleden met kurk. Zo heb je een levensgroot prikbord, dat gevuld kan worden met mooie foto’s en praktische to-do lijstjes. Ideaal voor een hippe kantoorruimte!
zomertrends kurk

Interieurtrend: Donkergroen is het nieuwe donkerblauw

Wie denkt aan de zomer zal waarschijnlijk niet denken aan een donker kleurenpalet. Toch is het gebruik van donkere kleuren een mooie manier om je interieur te vullen met sfeer en warmte, zelfs wanneer het buiten al warm genoeg is. Waar donkerblauwe accenten vorig jaar nog helemaal in waren, is deze kleur nu vervangen door donkergroen. Hiermee wek je meteen de illusie van een woning vol planten, wat natuurlijk perfect bij de zomermaanden past. Een blikvanger zoals een donkergroene bank is gewaagd, maar deze trend kun je ook doorzetten met een paar donkergroene accessoires.

Gezelligheid met een eetkamerbank

Het is al langer populair, maar deze zomer zijn knusse hoekjes in huis helemaal een trend. Wie geen nisje in huis heeft kan alsnog een gezellig hoekje creëren, bijvoorbeeld door te werken met een keukenbank. Een eettafelbank staat namelijk voor knusheid. Het is het perfecte meubelstuk om een gedeelte van je huis mee af te bakenen. Zo maak je met een keukenbank een knusse ruimte die in het teken staat van lekker eten en gezelligheid. Een eettafelbank is natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar, dus je kunt altijd wel een eetkamerbank vinden die bij jouw interieur past.
interieur zomertrends 2017 metallic

Metallic brengt je huiskamer tot leven

Het gebruik van metallic accenten in je huiskamer lijkt misschien een heftige keuze, maar accessoires van dit materiaal zorgen eigenlijk voor licht en levendigheid. Het is dan ook niet gek dat metallic het nieuwste belangrijkste accent is voor in de zomermaanden. Bij deze interieur zomertrend is het belangrijk dat je niet te ver gaat in het toevoegen van metallic accessoires. Door teveel soorten en kleuren door elkaar te gebruiken kan je interieur erg druk aanvoelen. Houd het bij een paar subtiele details, en je zult merken dat je huiskamer gevuld is met een levendige gloed.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door