Kroonluchter in interieur

Kroonluchter in interieur

Als je aan kroonluchters denkt, dan denk je misschien aan klassieke huizen met super hoge plafonds en dure meubels. Dat hoeft echt niet altijd het geval te zijn. Kroonluchters kun je in ieder interieur gebruiken. Dat is juist leuk, want verschillende stijlen worden de laatste tijd juist met elkaar gecombineerd. Je zou een traditionele kroonluchter dus best in een modern interieur kunnen hangen. Past prima!

De kroonluchters van dit moment zijn ook zeker niet allemaal meer het zelfde. Sommige kroonluchters hebben een heel ander uiterlijk gekregen. Alleen de vorm lijkt er dan nog een beetje op, maar verder is hij helemaal gemoderniseerd. De kroonluchter op de eerste foto is heel erg basic en past heel erg goed bij de landelijke stijl van de inrichting. De combinatie van zilver en hout is erg mooi. Het is natuurlijk ook een mooi detail dat er echte kaarsen in de kroonluchter zitten.

Je ziet op de foto’s hier onder dat kroonluchters vooral mooi staan in een licht interieur. Als je hele opvallende kroonluchters combineert met donkere kleuren en te veel glitters en accessoires dan kan het ook heel snel kitscherig gaan lijken en dat willen de meeste mensen niet. Kroonluchters brengen heel veel gezelligheid in huis, of het nu in de winter of in de zomer is. Met deze ‘lamp’ en grote accessoire kun je dus in één klap veel sfeer in huis halen. Vooral de echte ouderwetse kroonluchters zijn erg prijzig, maar er zijn tegenwoordig zo veel soorten dat er voor iedereen een perfect exemplaar te vinden is.

kroon kroon2 kroon3  kroon5 kroon6 kroon7 kroon8 kroon9 kroon10

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider