Inspiratie woonkamer

Inspiratie woonkamer

Heb jij nog wat inspiratie woonkamer nodig om jouw interieur een make-over te geven? Wil je je woonkamer inrichten en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan helpen wij je graag. In dit artikel krijg je handige inspiratie woonkamer ideeën op basis van de laatste trends van dit seizoen. Door de trends uit dit artikel in je woonkamer te verwerken, ziet je woonkamer er helemaal trendy uit. Zo past je interieur weer helemaal bij het huidige seizoen.

Trend 1: de vormen rond en ovaal

Deze winter zie je steeds meer ronde of ovale meubelstukken en woonaccessoires. Wil je bijvoorbeeld een nieuw bijzettafeltje kopen, dan kom je er al snel achter dat de meeste vierkante bijzettafeltjes vervangen zijn door bijzettafeltjes met ronde vormen. De vormen rond en ovaal zijn helemaal hip deze winter en dit kun je op allerlei manieren in je interieur verwerken. Je kunt bijvoorbeeld een rond bijzettafeltje kopen, maar je kunt ook kiezen voor een rond krukje, een ronde eettafel of ronde dienbladen met accessoires (in plaats van de vierkante dienbladen of rechthoekige dienbladen).

Bijkomend voordeel voor mensen met een kleiner huis: ronde en ovale meubels en woonaccessoires nemen minder ruimte in dan vierkante meubels en woonaccessoires.

interieur inspiratie woonkamer

Trend 2: planten in huis

Planten zijn weer terug in het interieur. Tot een paar jaar geleden hadden de meeste mensen slechts een enkele (onopvallende) plant, maar tegenwoordig mag je weer helemaal los als het om planten gaat. Je mag niet alleen meer planten in huis zetten, maar mag ook grotere en meer opvallende planten gebruiken in je interieur. Zo haal je niet alleen de natuur naar binnen, maar geef je jouw woonkamer echt een botanische en natuurlijke look.

Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten? Zet dan een paar kleine of een grote cactus in huis. Cactussen hebben niet veel water nodig en zijn daarom prima geschikt voor mensen die andere planten dood laten gaan. Er zijn zelfs planten die in speciale glazen potten verkocht worden. Deze glazen potten creëren een eigen bio-omgeving voor de planten, wat in feite betekent dat de planten geen water nodig hebben. Geen verzorging, maar wel een mooie plant in huis!

woonkamer planten

Trend 3: texturen met elkaar combineren

De ideale woonkamer van dit seizoen heeft diepgang en wel door texturen met elkaar te combineren. Een strakke gietvloer is mooi te combineren met een ruig kleed met een opvallende textuur. Een leren bank combineert prima met stoffen als wol, nepbont en schapenvacht. En een strakke designerstoel wordt net wat speelser door een zacht kleed over de leuning te hangen.

Wat voor texturen je ook in je woonkamer hebt: je kunt deze texturen met hun tegenpolen combineren. Zo combineer je strakke texturen als leer en metaal met wat ruigere texturen als wol, schapenvacht en nepbont. Heb je veel natuurlijke texturen in huis, zoals hout, dan combineer je deze juist met wat koelere en modernere texturen voor de ultieme mix. Hout staat bijvoorbeeld erg mooi met metaal, maar ook met bijvoorbeeld glas.

Inspiratie woonkamer voorbeelden

woonkamer inspiratie 1

inspiratie inrichting woonkamer

woonkamer inspiratie

woonkamer inspiratie modern

inspiratie woonkamer voorbeelden

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door